Noutati :

Aeroportul Timisoara are sistem performant pentru conditii de vizibilitate redusa

21 ianuarie, 2015 - 02:18 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Aeroportul International Timisoara si Romatsa DSNA Timisoara pun in functiune un sistem performant pentru a asigura operarea aeronavelor in conditii de vizibilitate foarte redusa. Dupa efectuarea unor lucrari in perioada 2013-2014 care au constat in proiectarea si instalarea sistemelor de balizaj luminos si nagivatie aeriana si in urma  elaborararii “Procedurii de apropiere instrumentala de aerodrom”, sistemul va fi operational incepand cu 5 februarie 2015.

Odata cu intrarea in vigoare a acestui sistem, la Aeroportul din Timisoara, aeronavele vor putea ateriza daca conditiile meteo asigura o vizibilitate de numai 200 m pe directia principala de aterizare – dinspre Est (categoria IIIA) si de minim 350 de metri pe directia secundara de aterizare – dinspre Vest (categoria a II-a), fiind singura pista din tara dotata la acest nivel pe ambele directii pentru proceduri de aterizare in conditii de vizibilitate redusa.

Astfel, va creste categoria de operare a aeroportului si va fi redusa distanta minima de operare dupa cum urmeaza:
Pe directia de aterizare principala – dinspre EST, Aeroportul va avea Categoria III A (de la Categoria a II-a cum este in prezent):

In acelasi timp, pe directia de aterizare secundara – dinspre VEST, au fost finalizate investitiile in sistemele tehnice de balizaj precum si elaborarea si publicarea hartilor de apropiere instrumentala, astfel incat, tot din 5 februarie 2015, si pe aceasta directie va creste categoria de operare:

Avantajul major al aeroportului Timisoara (dotarea pistei la ambele capete cu echipamente de radionavigatie si de balizaj luminos) este ca permite aterizarea din orice directie, in conditii de vizibilitate redusa, astfel incat pentru companiile aeriene inseamna timp de zbor mai redus si reducerea consumului  de combustibil. Aceasta facilitate oferita companiilor aeriene de catre Aeroportul Timisoara va reduce considerabil riscul intarzierilor sau anularii curselor, iar pasagerii vor putea calatori conform programului de zbor.

De mentionat ca aceste dotari tehnice ale aeroportului trebuie corelate cu dotarile tehnice ale aeronavelor precum si cu nivelul de calificare al pilotilor, toate aceste conditii fiind obligatorii pentru aterizarea si decolarea in conditii de vizibilitate redusa.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...