Aeroportul International Traian Vuia recupereaza din datoriile pe care le au companiile aeriene care opereaza la Timisoara

TIMISOARA. Aeroportul International Timisoara Traian Vuia a reusit sa recupereze in acest an 345.000 de euro de la mai multe companii aeriene care opereaza sau au operat pe Aeroportul Timisoara si nu si-au indeplinit obligatiile financiare pentru serviciile stabilite prin contract.

SN AIT TV a luat diferite masuri de a recupera debitele restante, atat prin masuri administrative cat si prin apelarea la instantele judecatoresti.

Cea mai mare suma castigata in instanta a fost obtinuta dintr-un litigiu cu compania Blue Air, valoarea acesteia fiind de 336248,72 lei pentru servicii aeroportuare de handling si de operare, precum si chirii. Alte companii aeriene cu care Aeroportul a mai castigat in acest an procese pentru recuperarea unor debite sunt Atlasjet Airlines, SC Carpatair SA, SC Moldavian Airlines si Malev Hungarian Airlines Ltd.

Aeroportul International Timisoara Traian Vuia a mai reusit sa recupereze si 246.000 de euro prin mijloace administrative.  Astfel, cu compania Carpatair s-a ajuns la solutionare dupa o convocare la conciliere, in schimb 4 aeronave, doua apartinand companiei ABC Air Hungary Ltd si 2 apartinand companiei SC Blue Air, au fost restrictionate la sol cateva ore pana la achitarea partiala sau integrala a debitelor.

Cornel SamartineanAeroportul este o societate pe actiuni care se bazeaza pe principiile pietei, asadar este normal sa facem toate demersurile conform legii pentru a ne recupera debitele. Noi am demarat toate procedurile legale, incepand cu discutii directe, prin negociere, dar cand este necesar, ajungem si la masuri mai drastice cum ar fi suspendarea serviciilor de la sol si chiar interzicerea decolarilor”, a declarat directorul general al Aeroportului International Timisoara Traian Vuia, Cornel Samartinean.

In 2010, AIT TV a avut o cifra de afaceri neta de 10 milioane de euro, in crestere fata de 2009, cand afacerile societatii s-au ridicat la 7,26 milioane de lei. Compania a avut venituri totale de 11.5 milioane de euro, mai mari fata de 2009 si un profit de 3 milioane de euro, de trei ori mai mult decat in anul precedent.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...