Noutati :

Aeroportul International Timisoara, pregatit de iarna: avioanele vor fi dezghetate fara probleme, iar pista curatata de polei sau zapada

18 octombrie, 2011 - 03:37 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Degivrarea aeronavelor, una dintre cele mai importante operatiuni pe timp de iarna, va fi asigurata fara probleme pe Aeroportul International Traian Vuia Timisoara. De asemenea, s-a pus la punct planul de mentinere perfect curata a pistei in caz de ninsoare.

A fost deja asigurat un stoc de 12.000 de litri de lichid degivrant, cu ajutorul caruia se indeparteaza gheata de pe aripile si fuselajul avioanelor. Aeroportul detine 2 utilaje de degivrare. Pasagerii sunt avertizati ca in cazul unor asemenea operatiuni exista posibilitatea sa apara mici intarzieri in orarul de zbor pentru ca angajatii sa curete aeronavele.

Aeroportul International Timisoara anunta si ca a asigurat deja un stoc de lichid special si granule pentru combaterea poleiului pe pista si platforme: 10.000 de litri de lichid si 5.000 kg de granule.

„Suntem pregatiti sa intervenim cat mai rapid, in conditiile in care vor aparea fenomenele specifice iernii, atat pentru a proteja suprafetele aeronavelor, cat si pentru a asigura mentinerea pistei in stare operationala. Noi actionam in permanenta pentru a asigura conditii de securitate maxima pentru operatiunile desfasurate pe Aeroportul International Timisoara-Traian Vuia. Nu vom risca niciodată sa inregistram un eveniment similar cu cel de la Verona din 1995. Administratia aeroportului are obligatia de a asigura respectarea tuturor normelor internationale in vigoare in ceea ce priveste securitatea si siguranta pasagerilor, prevazute de Codul aerian”, a precizat directorul AIT, Cornel Samartinean.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...