Noutati :

Aeroportul International Timisoara castiga litigiile cu compania aeriana Carpatair

16 septembrie, 2014 - 04:39 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Consiliul Concurentei a decis zilele acestea inchiderea investigatiei legate de Aeroportul International Timisoara Traian Vuia.

Aceasta dupa ce, in anul 2012, Consiliul Concurentei a decis deschiderea unei cercetari cu privire la activitatea Aeroportului International Timisoara Traian Vuia, in baza unei plangeri formulate de compania Carpatair, impotriva administratiei.

In urma analizei amanuntite a operatiunilor care faceau obiectul plangerii, Consiliul Concurentei a stabilit ca nu exista vreo incalcare a legii si deci a decis ca nu se impune aplicarea vreunei sanctiuni.

In cursul lunii august, Aeroportul International Timisoara „Traian Vuia” a obtinut inca un succes in litigiile initate de operatorul aerian Carpatair, tot cu ajutorul avocatilor specializati pe drept aerian de la Vilau&Mitel. Instanta a respins in 27.08.2014 solicitarea companiei Carpatair care contesta dreptul Aeroportului de a stabili tariful de dezvoltare aeroportuara.

Si alte dosare au fost solutionate pozitiv pentru aeroport dupa ce Carpatair a contestat tarifele stabilite si percepute de aeroport: tariful CIAS (pentru supravegherea si mentinerea obiectivelor necesare sigurantei pasagerilor) – stabilit prin OMTI 894/2010 si reconfirmat si de Ordinul Ministrului Transporturilor nr. 7/2014 si tariful PMR (tarif aferent serviciilor de handling pentru persoane cu mobilitate redusa) care respecta Regulamentul nr 1107/2006 al Parlamentului European si al Consiliului European din 5 iulie 2006 privind drepturile persoanelor cu handicap si ale persoanelor cu mobilitate redusa pe durata calatoriei pe calea aerului.

Instantele timisorene au dat castig de cauza Aeroportului International Timisoara, dispunand respingerea actiunilor Carpatair ca fiind inadmisibile.

In mod temeinic, instantele de judecata au admis argumentele formulate de Aeroportul International Timisoara, dispunând de asemenea prin sentinte, respingerea in cursul anului 2014 a acestor cereri de chemare in judecata ca fiind nefondate.

Actiunile sicanatorii si nefondate ale companiei Carpatair, initiate inca din martie 2011, isi gasesc in ultima perioada solutii favorabile Aeroportului International Timisoara in instantele de judecata. Acest lucru dovedeste ca aceste dosare au avut ca scop denaturarea adevarului judiciar si comercial”, a declarat directorul Aeroportului Timisoara, domnul Daniel Idolu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...