Noutati :

Aeroportul International Timisoara baza pentru practica studentilor specializati in infrastructura

30 octombrie, 2013 - 04:23 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Aeroportul International Timisoara Traian Vuia continua colaborarile cu institutiile de invatamant, fie ca este vorba de gradinite, scoli gimnaziale, licee sau chiar universitati. Cel mai important aeroport regional al tarii a constituit, de-a lungul timpului, baza pentru desfasurarea de lectii deschise sau simple vizite de documentare ale elevilor.

Incepand cu acest an, conducerea Aeroportului International Timisoara a demarat un proiect de atragere de noi specialisti in domeniul infrastructurii aeroportuare. Un prim pas a fost facut in acesta saptamana, cand un grup de studenti masteranzi ai Universitatii Politehnica Timisoara, Facultatea de Constructii, sectia Infrastructuri pentru transporturi, condusi de catre decanul prof. dr. ing. Lucaci Gheorghe, au participat la o vizita tehnica la aeroport.

Studentilor le-au fost prezentate detaliile tehnice ale infrastructurii aeroportuare (ACN/PCN, sistem de balizaj luminos), informatii destinate specialistilor in acest domeniu, cuprinse in reglementarea “Cerinte pentru aerodromuri” a Agentiei Europene pentru Siguranta in Aviatie si in Anexa 14 pentru aerodromuri a Organizatiei Aviatiei Civile Internationale.
Printre documentele prezentate s-a numarat si planul de dezvoltare aeroportuara 2013-2020.

Suntem interesati de o colaborare cat mai stransa cu Politehnica din Timisoara. Pe piata muncii este nevoie de specialisti in domeniul infrastructurii aeroportuare si intentionam sa parafam un protocol pe termen lung cu Universitatea Politehnica Timisoara astfel incat, Aeroportul Timisoara sa devina un posibil loc de desfasurare a practicii studentesti pentru cei care urmeaza cursurile sectiei de infrastructura din cadrul Facultatii de Constructii si, de ce nu, si de la alte discipline. Sunt convins ca in urma implementarii acestui proiect printre cei care vor face practica la Aeroportul International Timisoara se vor regasi si viitorii angajati ai aeroportului. De asemenea suntem deschisi colaborarii cu institutiile de invatamant care contribuie la formarea unor specialisti in domeniul aeroportuar. Suntem un aeroport cu programe de dezvoltare propuse spre finantare si avem nevoie de specialisti bine pregatiti care sa faca fata unei concurente din ce in ce mai mare in acest domeniu”, spune directorul Aeroportului International Timisoara, Dan Idolu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...