Noutati :

Aeroportul International Timisoara a participat la Summitul Anual al Dezvoltarii si Extinderii Aeroporturilor

5 februarie, 2015 - 03:06 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. La Istanbul a avut loc evenimentul “3rd Annual Airport Development & Expansion Summit 2015”, la care Aeroportul International Timisoara a obtinut participare gratuita. Acesta fiind unul dintre evenimentele importante la care au participat reprezentanti ai aeroportului.

Evenimentul a avut drept scop schimbul de experienta si de informatii in dezvoltarea unor aeroporturi similare ca si capacitate cu Aeroportul Timisoara, dar si cu cele mai dezvoltate.

Alaturi de reprezentantul Aeroportului International Timisoara, au participat societati care ofera diferite echipamente si servicii aeroportuare, dar si coordonatorii departamentelor de dezvoltare din cadrul Munich Airport, Malta Airport, Amsterdam Airport, Brussels Airport, Istambul Airport, Vienna Airport, Abu Dhabi, Hamburg, Dublin, Dubai, Oslo etc. Aeroportul International Timisoara Traian Vuia a fost reprezentat de directorul de Dezvoltare si Investiti.

Societatile straine care ofera servicii si echipamente in domeniul infrastructurii aeroportuare s-au aratat foarte interesate de proiectele de dezvoltare ale Aeroportului International Timisoara si de viitoare colaborari. Mai mult, unele aeroporturi au prezentat concret, din experienta proprie, si diferite modele de finantare, cum ar fi parteneriate public-private, fonduri europene si finantari prin institutii bancare.

Acest eveniment a fost foarte util pentru a analiza modul in care s-au dezvoltat alte aeroporturi din lume, oferind exemple de reusita ce vor fi analizate si la nivelul administratiei aeroportului timisorean, in special datorita faptului ca Aeroportul International Timisoara pregateste realizarea in perioada 2015-2030 a doua obiective majore: Terminalul Intermodal de Marfa si Terminalul Intermodal de Pasageri. Ambele obiective sunt incluse in Master Planul General de Transport al Romaniei, valoarea estimata a realizarii lor ridicandu-se la 82,2 milioane de euro, fonduri nerambursabile.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...