Noutati :

Aeroportul din Timisoara se inchide pentru o saptamana pentru reparatii la pista. Avioanele vor fi redirectionate

20 august, 2013 - 12:16 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Aeroportul International ”Traian Vuia” din Timisoara va fi inchis, pentru o saptamana, din cauza unor reparatii la pista de aterizare/decolare, aeronavele cu pasageri urmand a fi redirectionate pe Aeroportul din Arad.

Aeroportul va fi inchis incepand din data de 24 august a.c., de la ora 20.00 pana la 1 septembrie a.c., la ora 17.00. in acest interval, cursele aeriene vor fi redirectionate pe Aeroportul din Arad”, potrivit administratiei aeroportuare.

In acest interval, companiile Wizz Air si Carpatair isi vor mentine cursele si orele nemodificate, in timp ce compania Lufthansa va avea o cursa pe zi, de luni pana duminica, fata de trei cate sunt in prezent, cu destinatia Munchen (Germania).

Compania Tarom va avea trei curse pe zi cu destinatia Bucuresti si retur, de luni pana vineri, o singura cursa pentru aceeasi destinatie, fata de doua cate sunt acum, pentru ziua de sambata, 31 august a.c., iar duminica, 1 septembrie a.c. vor fi doua curse Tarom cu destinatia Bucuresti si retur.

Cursa charter spre Heraclion (Grecia) va decola, luni, in 26 august a.c. de pe Aeroportul din Arad la ora 12.00 cu o ora mai tarziu, fata de ora stabilita pe Aeroportul Timisoara, iar charterul de Antalya (Turcia) decoleaza joi, 29 august a.c. de pe Aeroportul Arad la ora 21.00, fata de ora 15.50 cand decola de la Timisoara.

Companiile aeriene sunt cele care decid cum se va face transportul pasagerilor pana la Arad. Aeroportul Timisoara nu are nicio responsabilitate in acest sens.

Lucrarile la pista de decolare/aterizare a Aeroportului International ”Traian Vuia” din Timisoara au inceput nin 15 iunie.

Lucrarile care se efectueaza la pista constau in reparatii la rupturi de muchii si colturi ale dalelor, inchiderea exfolierilor superficiale ale suprafetelor de beton si a alveolelor, inlocuiri de dale de beton, asternerea stratului asfaltic, repozitionarea sistemului de balizaj luminos si realizarea marcajului diurn.

Valoarea lucrarilor la cei 3.500 de metri de pista este de 11.900.000 lei, banii provenind dintr-un credit accesat de catre S.N. Aeroportul International Timisoara ”Traian Vuia”.

Executia lucrarilor se va face de catre S.C. Albix General Constructii S.R.L., o societate specializata si autorizata de catre Autoritatea Aeronautica Civila Romana, pentru lucrari in infrastructura aeroportuaraInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Da,mai,stiam(ati scris)de chestia asta acum vreo 3 luni!Barierele le-au schimbat?