Noutati :

Aeroportul din Timisoara l-ar putea prelua pe cel din Arad. Se infiinteaza Compania Aeroportuara Banat?

22 martie, 2011 - 02:30 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
5

Conducerea Aeroportului International „Traian Vuia” din Timisoara face un studiu de oportunitate pentru preluarea Aeroportului din Arad. Problema este ca nu au demarat discutiile nici cu conducerea aeroportului din judetul vecin si nici cu oficialii Ministerului Transportului.
aeroport-cornel-samartinean-9

Chiar daca aeroportul din Arad nu este pregatit pentru Schengen si pe deasupra mai are foarte multe lipsuri, conducerea aeroportului din Timisoara doreste sa reia o idee mai veche, de comasare a celor doua institutii. Cornel Samartinean, directorul Aeroportului International Timisoara spune ca cele doua institutii ar urma sa aiba o singura conducere, iar sediul central sa fie la Timisoara.

„Aeroportul din Arad are o infrastructura buna din punct de vedere al transportului de pasageri, care nu este folosita. Din pacate, aeroportul din Arad nu are toate certificatele de deschidere internationala. Acolo nu pot opera curse regulate”, a declarat Cornel Samartinean.

Potrivit acestuia, aeroportul din Arad va fi sprijinit de cel din Timisoara sa isi obtina certificarile necesare astfel incat sa poate functiona ca aeroport international.

„Daca vom reusi aceasta preluare, pasagerii se vor putea imbarca atat de la Timisoara, cat si de la Arad”, a mai declarat Cornel Samartinean.

Din pacate, cei din conducerea aeroportului din Timisoara spun ca desi au initiat acest studiu de oportunitate, nu au demarat discutiile cu Aradul si nici nu Ministerul Transporturilor.

„Nu am apucat sa vorbim cu Aradul, dar cred ca vor fi multumiti ca le vin banii si ca nu vor fi cheltuieli fara niciun castig. Vorbim de o intentie a noastra, nu am discutat nici cu Ministerul Transporturilor”, a mai spus Samartinean.

Cornel Samartinean

Cornel Samartinean

Intentia conducerii aeroportului din Timisoara nu este chiar straina celor de la Ministerul Transporturilor care agreaza aceasta comasare.

„La sfarsitul anului trecut, Guvernul Romaniei a cerut aeroportului din Timisoara sa faca un studiu de fezabilitate pentru a se vedea daca aceasta comasare este benefica atat pentru zona cat si pentru cele doua aeroporturi. Tot ce stiu este ca acel studiu de fezabilitate este in lucru deoarece nu a fost transmis inca Ministerului Transporturilor”, a declarat Eusebiu Pistru, secretar de stat in Ministerul Transporturilor.

In anul 2009, Ministerul Transporturilor a dorit infiintarea Companiei Aeroportuare Banat prin comasarea celor doua aeroporturi. Nici oficialii din Arad, dar nici cei din Timis nu au fost de acord, in final, cu acest lucru.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. hahaha! sa moara toti aradenii de ciuda! HAI POLI!

  2. Cred ca Falca isi da cu tesla-n momitze ! Probabil va contraataca!Sper ca directorul aerop T. sa se tina tare si sa-si pregateasca pusca pt vanatoarea de aradeni !

  3. iaca situatia se rastoarna, acuma Timisoara preia Aradul si cred ca e si cel mai bine pt ambele aeroporturi sa se intample acest lucru.

  4. O mare porcarie! Daca pentru anumite zboruri trebuie sa ma imbarc din Arad cu ce ma incanta ca directorul e asta sau unul pus de Falca? Ideea era sa se dezvolte aeroportul Timisoara astfel incat sa nu mai conteze cel din Arad. Nu inteleg de unde atata bucurie pentru aceasta aberatie cu preluarea!

  5. Acest barbat charmant, care a reusit pe piata sutienelor, ar vrea sa-i trateze pe Falca si Pistru, doi importanti oameni de stat degeaba din Arad, ca pe doua parasute. Oare va reusi sau va zbura el cat de repede? Vom trai si vom vedea