Adrian Orza critica proiectele primarului Nicolae Robu: Exista proiecte mai vechi de reducere a costului gigacaloriei!

TIMISOARA. Fostul viceprimar al Timisoarei, acum consilier local al PNTCD, Adrian Orza, crede ca pretul gigacaloriei ar putea fi redus daca proiectele vechii administratii vor fi puse in practica si spune ca acestea ar putea fi realizabile in 2 ani.

Adrian Orza a declarat, joi, ca proiectele actualului primar al Timisoarei, Nicolae Robu, de reducere a pretului gigacaloriei reprezinta „solutii miraculoase care apar in campania electorala”.

Exista proiecte incepute in sensul asta dincolo de modernizarea sistemului de retehnologizare, de 70 milioane de euro, este un proiect prin care se realizeaza colectarea deseurilor si apoi statia de compostare a lor, una dintre cele mai moderne din Europa. Aceasta presupune ca deseurile ude sa se dea fabricilor de ciment. Astea sunt adevaratele proiecte ale orasului, nu fantani arteziene. Acest lucru va duce la scadea gigacaloriei, daca se tine de proiect„, a declarat Orza.

Fostul viceprimar mai crede ca numai prin folosirea de energie din surse alternative poate duce la scaderea pretului gigacaloriei.

Serviciul de salubrizare trebuie sa continue proiectul de utilizare de combustibili alternativi din oras si asa se poate ieftini gigacaloria. Nu este nicio problema sa se continue proiecte incepute in alta administratie, pentru ca au fost facute de specialisti. Este o mare eroare sa nu duci mai departe un proiect care duce la modernizarea orasului. Statia de compostare si care produce energie termica este folosita in 14 tari, nu am inventat noi acest sistem„, a adaugat Orza care a spus ca in circa doi ani aceasta statie ar putea sa fie functionala.

CITESTE SI: Cine nu zice ca mine, pleaca? Directorul Colterm, amenintat cu demiterea de Nicolae Robu, pentru ca nu crede in reducerea facturii la caldura din 2013 promisa de primar, fara marirea subventiilor

CITESTE SI: Retim va aduna gunoiul timisorenilor pana in 2039 si promite sa dea apa calda gratis in oras

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. trecutORZA,BESTELESTE PE TOATA LUMEA!
  MAI ALES PE NOUL PRIMAR ALES!
  SCOATE DIN MANECA TOT FELUL DE SOLUTII”EXISTENTE DE MAI MULTI ANI” DAR NICIODATA PUSE IN PRACTICA!
  trecutORZA este un Ofticos notoriu…!
  CARE BATE PALMA CU BASESCU(VIA PEDELE) PE CARE L-A CRITICAT IN TOTI ANII CAND SE AFLA CU DL CIUHANDU IN PREZIDIU…
  PS:APROPO, MAI STIE CINEVA DE DL CIUHANDU CEVA?
  EU AM O BANUIALA CA ISI SCRIE MEMORIILE,,,

 2. fostii barbosi ai primariei TM,mai au curaj si acuma sa bata din clanta? Ii intreb eu acuma pe virginul horza si pe fostul lui sef,CE ATI FACUT IN CEI 16 ANI DE PRIMARI AI AC.ORAS??? trebuia sa arate orasul ac.ca si BERNA sau ZURICH!!! Ati ciordit si v-ati unflat conturile,v-ati mutat neamul(baietii blonzi ce fura prin Germania) de la periferie in cetrul orasului,si acum mai veniti cu solutii pt.oras!!! RUSINE SA VA FIE!!!