Noutati :

Adrian Nastase, executat silit. Decizia magistratilor este definitiva! Iata ce se intampla cu fostul premier!

1 februarie, 2013 - 05:11 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Judecatoria Sectorului 1 a decis executarea silita a fostului premier. Nastase ar trebui sa inapoieze peste 3 milioane de lei, prejudiciul din dosarul „Trofeul Calitatii”. Decizia nu poate fi contestata.

Adrian Nastase ar putea ramane fara Casa din Zambaccian, ferma de la Cornu si mai multe tablouri.

Judecatoria Sectorului 1 a admis, vineri, cererea Inspectoratului de Stat in Constructii de incuviintare a executarii silite a lui Adrian Nastase cu peste 3,3 milioane de lei.

Cererea de executare a fost facuta de Inspectoratul de Stat in Constructii si a fost inregistrata, pe 30 ianuarie, la Judecatoria Sectorului 1.

Nu exista cai de atac. Aceasta este o decizie pe care Judecatoria o ia intr-o etapa preliminara a executarii silite. Este doar o problema de natura formala. Judecatorul a verificat daca titlul executoriu prezentat de un executor indeplineste normele legale. De aceea, toata aceasta furtuna mediatica, ca domnului Nastase i se iau casele, nu are nicio substanta legala. E o forma procedurala de incepere a executarii silite. In acest dosar, nu este pus sechestru pe casa lui, ci pe o suma de bani. Sechestrele sunt administrate si puse pe casele celorlalti co-inculpati. Aceasta faza a executarii silite, care se numeste ‘incuviintarea executarii silite’, adica verificarea conditiilor de legalitate ale titlului, nu poate fi contestata de nimeni pentru ca nu exista niciun motiv sa fie contestata. Este o procedura legala si normala. Dupa ce s-a incuviintat de catre judecator aceasta executare silita, executorul va proceda conform normelor legale si va incepe sa emita o somatie prin care va pune in vedere persoanelor care au aceasta obligatie sa-si execute aceste obligatii. Daca persoanele respective nu le executa, sunt forme legale de executare silita: prin executarea sechestrelor puse pe imobilele celorlaltor persoane, prin executarea sumei de bani sechestrata in acest dosar…  In acest dosar, Adrian Nastase este raspunzator solidar cu ceilalti inculpati, dar suma care i-a fost sechestrata este o suma de bani aflata intr-un cont la dispozitia DNA-ului„, a explicat, Ion Cazacu, avocatul fostului premier.

Citeste continuarea pe www.realitatea.net.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...