Noutati :

Adrian Diaconu, deputat de Timis: Centrul Intermodal de Marfa trebuie facut la Sanandrei!

15 mai, 2014 - 02:15 PM
Autor: Anonim      
Categorie: POLITIC
0

Deputatul Adrian Diaconu i-a adresat in cursul acestei saptamani ministrului Transporturilor, Dan Sova, o interpelare pe tema realizarii Centrului Intermodal de Marfa Timis. Propunerea de realizare a acestui centru la Sanandrei i-a fost adusa la cunostinta si ministrului Eugen Teodorovici, avand in vedere importanta pe care o poate avea Ministerul Fondurilor Europene in realizarea Centrului Intermodal de Marfa.

„Potentialul de dezvoltare al unui stat este cu atat mai mare cu cat acesta dispune de o infrastructura de transport mai dezvoltata. Pornind de la aceasta premisa dar si de la aceea ca presa a subliniat in repetate randuri suspiciunea unor interese imobiliare ale decidentilor judeteni atat in ceea ce priveste locatia de la Recas, cat si asupra celei de la Remetea Mare, domnul Adrian Diaconu propune realizarea acestui centru la Sanandrei. Avantajele locatiei sunt date in primul rand de imediata apropiere a Timisoarei.

Amplasamentul avut in vedere se afla langa Triajul Timisoara Ronat, langa Piata de Gross (legume-fructe), in apropiere de autostrada Timisoara-Arad si de Centura Nord, prin care accesul este unul facil si la Aeroportul International Timisoara. Iata si cateva dintre avantajele tehnice  ale proiectului:

-150 ha scoase din circuitul agricol aflate in parc industrial, un singur proprietar
-Cladire administrativa construita – 2000 mp utili
-Drumuri interioare de acces betonate – 4 km
-Alimentare cu gaz – 2000 mc/ora
-Alimentare curent electric – 6 linii a cate 12,5 MW
-Alimentare fibra optica realizata
-Turn pentru antene (retele de telefonie mobila, internet)
-Canalizare 90% finalizata cu descarcare in Timisoara
-Alimentare cu apa din puturi proprii forate la 250 m adancime
-1 ha – platforma betonata
-20 de ha platforme deja pietruite
-3 hale de 22.000 mp construite (la dimensiunile: 120m lungime, 60m latime, 9m inaltime)
-Acces cale ferata aprobat conform proiect in statia CFR Sinandrei (statia se afla intre Timisoara si Arad – linie electrificata)
-Locatia se afla la 5 km de triajul CFR Ronat
-Acces direct la DN69, acces direct la centura Timisoarei, acces direct la DJ692
-Acces aprobat prin descarcarea la Sinandrei din autostrada A1 – 5 km distanta.
-Parcari auto asfaltate construite deja pentru 300 autovehicule etc.

In cadrul interpelarii, domnul deputat Adrian Diaconu a subliniat temerea ca din pricina unor interese marunte s-ar putea cheltui bani pe proiecte si studii de fezabilitate fara finalitate si mai grav, s-ar putea pierde finantarea din fonduri europene, pana cand partizanii celor doua locatii propuse vor cadea de acord. Locatia de la Sanandrei se afla deja in stadii avansate de finalizare, ceea ce ar duce la castigarea de ani buni fata de un proiect proaspat demarat. in plus, specialistii Ministerului pot negocia un pret mult mai mic decat cele deja avansate, iar pe ultima suta de metri s-ar putea obtine o finantare din fonduri europene, prin Programul Operational Sectorial Transporturi 2007-2015.

Domnul deputat Adrian Diaconu a solicitat raspuns in scris la interpelarea adresata pe 13 mai domnului ministru Dan Sova.” se arata intr-un comunicat de presa al PPDD Timis.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...