Noutati :

Adrenalina, spectacol si multe surprize la editia din acest an a Raliului Martisorului! Vezi care au fost castigatorii! FOTO!

24 martie, 2013 - 08:27 PM
Autor: Daniela Surulescu      
Categorie: SPORT
0
Un numar record de concurenti au luat startul in prima etapa din noul sezon al Campionatului Judetean de Automobilism Timis, iar vedeta TV, Mihaela Tatu a venit special la Timisoara pentru a-i felicita pe pilotii inscrisi in competitie.
Raliul Martisorului a dat starul celei de-a 14-a editii a intrecerii automobilistice judetene, intrecerea disputandu-se pe parcursul a doua zile. Daca, sambata, cele 43 de echipaje inscriese in competitie au avut de efectuat doar o proba speciala, pe platoul din fata stadionului Dan Paltinisanu, ziua de duminica a fost mult mai incarcata, pilotii fiind supusi la alte trei ”speciale”. Prima dintre ele s-a disputat in parcarea ADP, de pe stada Aries, de unde concurentii au pornit spre Calea Torontalului, la Metro 2, acolo unde, au efectuat PS3, pentru ca apoi sa revina pentru o ultima proba speciala, tot in parcarea ADP.
Traseele de concurs au pus la incercare maiestria pilotilor si au solicitat la maxim masinile, dar spectacolul nu a lipsit, putinii specatori care au indraznit sa infrunte frigul fiind incantati de evolutiile participantilor.
”A fost o competitie deosebit de reusita, adunand un numar mare de echipaje la start, un record pentru Raliul Martisorului. S-au inscris 50 de echipaje, din pacate n-au reusit sa ajunga chiar toti, conditiile atmosferice nu au fost cele mai prielnice unei competitii sportive automobilistie, dar per ansamnblu a iesit foarte bine. Ce este foarte important pentru noi, este ca aceasta etapa a adus si sportivi noi, cel putin 8, si asta ne bucura pentru ca scopul nostru este sa descoperim si sa promovam sportivi”, a spus Ladislau Giurisici, presedintele Comisiei de Automobilism si Karting Timis.
Castigatorii au fost decisi in urma cumularii timpilor reusiti in cele patru probe speciale. In unele cazuri departajarea s-a facut la limita, timpii de concurs fiind foarte apropiati. Totodata, unii dintre concurenti au fost penalizati la calcularea timpilor, din cauza greselilor de pe traseu, fapt care a dus si la unele contestatii.
”Au fost doua contestatii, ambele au fost acceptate, iar una dintre ele a schimbat podiumul clasamentului feminin”, a explicat Ladislau Giurisici.
Astfel, la aceasta catogrie, campioana la Raliul Martisorului a fost desemnata Ramona Copoceanu, cea care a concurat impreuna cu Alina Popa, desi initial fusese anuntat castigator echipajul format din Diana Stefanescu si Ramona Busuic, iar pe locul trei la asceasta categorie s-au clasat Diana Iordache si Marcela Brandusa.
In clasamentul Clasei I de motorizare, primul loc a revenit echipajului Tudoreanu/Galea care a obtinut un timp total de 07:22, 28, fiind urmati de echipajul Iancu/Gridjac(07:42,18) si de echipajul  Martincsek/Mone(07:42,28).
Tot Raul Tudoreanu alaturi de Adrian Galea s-au impus si la Clasa II, unde a fost urmat de echipajul Giurisici/Rotaru, cu un timp de 07:45,07 si de echipajul Gilles/Grigorescu(07:48,65).
Iar la Clasa III, lupta s-a dat intre camionul judetean en-tritre Alexandru Krepelka si fostul campion judetean Florin Staici, revenit in competitie odata cu Raliul Martisorului, dupa un an de pauza. Primul s-a impus la limita cu un timp de 07:04,87, Staici urmandu-l cu un timp total de 07:05,15. Asta desi, dupa prima zi de concurs, situatia statea invers. Locul trei, la aceasta clasa, a fost ocupat de Alin Lapadusa, cu un timp de 07:31,66.
La fel ca si in anii trecuti si la editia din acest an a Campionatului Judetean de Automobilism s-au alcatuit inca doua clasamente speciale, pentru debutanti si pentru juniori. La aceste categorii participantii au efectuat doar prima proba speciala, in doua manse, punctand cel mai bun timp obtinut.
Astfel, la”debutanti”, locul I i-a revenit lui Darco Pelici, cu un timp de 02:47,88, pe locul doi s-a clasat Angelo Schuldesz( 02:51,20), iar locul trei i-a revenit lui Mihai Preunca( 02:52,11), iar la juniori, Adrian Marcovici nu a avut concurenta, incheind cu un timp de 02:40,57.
Suprize pentru doamne si domnisoare
Ca in fiecare an, prima etapa a Campionatului Judetean de Automobuilism Timis a fost dedicata in special doamnelor si domnisoarelor, iar oganizatorii le-au pregatit reprezentantelor sexului frumos mai multe suprize la Festivitatea de Premiere a Raliului Martisorului. Doi dintre pilotii debutanti, Mihai Preunca si Darco Pelici s-au echipat in cavaleri si le-au invitat pe rand pe scena improvizata la Happy Club pe toate doamnele si domnisoarele care au concurat la raliu, pe arbitrele din Colegiul de Arbitrii Timis, dar si pe reprezentantele sponsorilor si ale presei, fiecare primind cate o „Diploma pentru frumusete si gingasie”, flori si un cadou dulce din partea Schoko Baroque.
La fiecare Raliu al Martisorului venim cu ceva nou, acum am decis sa-i costumam pe debutantii nostri ca sa conduca doamnele si domnisoarele catre suprizele pe care le-am pregatit si cei doi chiar s-au descurcat foarte bine”, a spus Ladislau Giurisici.
Invitat special, Mihaela Tatu
Cunoscuta realizatoare TV, Mihaela Tatu a venit special la Timisoara pentru a participa la festivitatea de premiere a Raliului Martisorului. Mihaela Tatu a primit o diploma si o cupa din partea organizatorilor si a anuntat ca data viitoare, va participa si la competitie in calitate de copilot a lui Alin Lapadusa. „Imi doresc sa si merit cupa aceasta si cu ajutorul lui Dumnezeu si al lui Alin sper sa reusesc”, a spus vedeta TV. „A fost o onoare sa avem o asemenea vedeta intre noi. O asteptam ca si conconcurenta cu mare drag” a spus si Ladislau Giurisici.
Etapa urmatoare, Marele Premiu al orasului Deta
Competitia automobilistica judeteana va continua peste doua saptamani cu cea de-a doua etapa, care se va disputa la Deta. „Ne asteptam si atunci la o intrecere interesanta. In mod cert, anul acesta, se anunta o lupta mai disputata fata de anul trecut, in special prin reintrarea in campionat a lui Florin Staici, pe care astazi doar sutimile l-au despartit de primul loc. nu toata lumea poate sa fie multumita de fiecare data, dar trebuie sa dam dovada de spirit de fair-play, cei care castiga, se bucura, cei care, nu, se straduiesc mai mult”, a mai spus Giurisici.
VEZI FOTO pe www.fortaviola.ro!


Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...