Noutati :

Admiterea la facultate se schimba! Nu se va mai tine cont de notele din liceu la media de intrare in universitati in 2014

24 decembrie, 2013 - 08:04 AM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
0

O noua modificare importanta in invatamant! Din calculul mediei de admitere in facultati se vor elimina notele obtinute de candidati in timpul anilor de liceu.

Ca sa nu mai existe niciun fel de discutii, au fost eliminate din calculul mediei generale de admitere la facultate notele din timpul anilor de studii„, a anuntat ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Mihnea Costoiu.

Ordinul care stabileste modalitatile de desfasurare a admiterii in anul universitar 2014-2015 prevede ca universitatile pot folosi la admitere media de la Bacalaureat si note de la examenele de BAC. Prima oara aceasta interdictie a fost introdusa de fostul ministru Catalin Baba in 2012, dupa care a fost anulata in 2013 de catre ministrul Remus Pricopie.

Au fost eliminate din calculul mediei generale de admitere notele din timpul anilor de studii. Deci pot fi luate in considerare la admiterea in facultate probele de Bacalaureat, media de Bacalaureat, iar pentru admiterea la master – si media de licenta„, a anuntat Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Invatamant Superior. Acesta a precizat ca prevederea face parte din ordinul de ministru care reglementeaza admiterea in anul universitar 2014-2015 la licenta, masterat si doctorat.

Pentru licenta este vorba despre media de la Bacalaureat si notele de la probele de Bacalaureat, si NU notele din timpul anilor de studii. Ordinul stabileste cadrul general pentru 2014-2015, universitatile au obligativitatea de a-si stabili propriile metodologii, dar in conformitate cu acest ordin, si au si raspunderea publica pentru organizarea concursurilor si a metodologiei. Ele pot sa stabileasca orice fel de criterii doresc, pe care si le asuma prin decizia senatelor, insa conform cu acest ordin. Fac precizarea ca este un ordin care dupa foarte multi ani apare asa cum spune legea, cu 6 luni inainte” de examene, a precizat Mihnea Costoiu.

Ministrul delegat a precizat ca „examenul de Bacalaureat s-a dovedit si anul acesta organizat fara cusur, si atunci este un examen caruia nu i se pot reprosa vicii sau incorectitudini. Universitatea are dreptul sa introduca examen de admitere. Dar in niciun caz notele obtinute in timpul liceului” nu pot fi folosite la admitere.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...