Noutati :

Admiterea 2020 la UPT: invatamant la distanta si cu frecventa redusa

7 iulie, 2020 - 10:42 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. Situatia epidemiologica din ultima perioada a adus in atentie tot mai mult variantele de invatamant online. Universitatile au dezvoltat o serie de platforme online de invatare, iar Universitatea Politehnica Timisoara este pionier si in acest domeniu, Campusul Virtual dezvoltat in cadrul Centrului ID/IFR si e-Learning (CeL) fiind una dintre cele mai dezvoltate astfel de platforme educationale, cu multa experienta.

Pe langa cursurile postuniversitare de specializare sau perfectionare, aici pot fi urmate, in forma de invatamant la distanta (ID) sau invatamant cu frecventa redusa (IFR), si studii complete de licenta, acreditate si care confera aceeasi diploma ca in cazul studiilor la forma de invatamant cu frecventa. Avantajul este ca acestea pot fi urmate si de cei care doresc sa-si pastreze si locul de munca sau care, pur si simplu, doresc sa invete in ritmul lor.

Admiterea la formele de invatamant la distanta sau cu frecventa redusa se face in baza unui concurs de dosare, pe baza mediei de la examenul de bacalaureat. Pentru anul de invatamant 2020-2021 se fac inscrieri, pana in data de 18 iulie 2020, la urmatoarele specializari:

Informatica – 3 ani de studiu, invatamant la distanta, in colaborare cu Facultatea de Automatica si Calculatoare – 100 locuri;

Tehnologii si Sisteme de Telecomunicatii – 4 ani de studiu, invatamant la distanta, in colaborare cu Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologii Informationale – 50 locuri;

Comunicare si Relatii Publice – 3 ani de studiu, invatamant la distanta, in colaborare cu Facultatea de Stiinte ale Comunicarii – 75 locuri;

Tehnologia Constructiilor de Masini – 4 ani de studiu, invatamant cu frecventa redusa, in colaborare cu Facultatea de Mecanica – 60 locuri.

Inscrierea la concursul de admitere pentru anul universitar 2020-2021 se realizeaza online, personal de catre fiecare candidat, folosind aplicatia dedicata Enroll (https://admitere.upt.ro/).

Taxa de studiu este 2550 de lei/an in cazul specializarii Comunicare si Relatii Publice si 3600 de lei/an in cazul celorlalte specializari.

Detalii suplimentare, pe pagina Centrului ID/IFR si e-Learning (https://elearning.upt.ro/ro/admitere/).Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cind aud de invatamint la distanta sau cu frecventa redusa ma apuca risul,totul se reduce la bani,daca se plateste,invatamintul poate fi oricum,numai banii sa vina,sa avem salarii,barosane,sa avem norme didactice,in rest fie ce o fi,si vorbim de una din institutiile prestigioase de invatamint superior,iar viitorii absolventi vor ocupa locuri de cinste in aparatul bugetar si vor conduce destinele tarii.( poate se renunta si la examenul de bacalaureat ca sa fie si mai multi clienti,ca asa sint,clienti,acesti studenti,student a ramas o denumire anacronica pentru ceea ce se intimpla acum la aceste institutii de invatamint ,, superior ,, , cine isi mai aduce aminte cum era pina in 1990 in cele trei zile cind se desfasura examenul de admitere la Politehnica,pe Mihai Viteazul,nu aveai loc sa arunci un ac de lumea prezenta,candidati,parinti,rude,concurenta de zeci de viitori studenti pe un loc,la unele sectii,la medicina la fel,acesta este viitorul.