Noutati :

Admiterea 2020 la Universitatea Politehnica Timisoara

17 aprilie, 2020 - 10:23 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Situația specială generată de pandemia de coronavirus afectează și calendarul admiterii în învățământul superior. Universitatea Politehnica Timișoara dispune însă de toate resursele pentru asigurarea celor mai bune condiții pentru desfășurarea acesteia.

Astfel, admiterea 2020 la Universitatea Politehnica Timișoara va avea loc în funcție de deciziile luate la nivel național, fără a modifica însă tipul de concurs. În cazul facultăților care organizează concurs de dosare, înscrierea se va putea realiza online, prin încărcarea de copii după documente, prin intermediul unei aplicații dedicate pe care UPT o va pune la dispoziția candidaților.

În cazul facultăților care organizează concurs cu probe de verificare a cunoștințelor (Facultatea de Arhitectură și Urbanism, Facultatea de Automatică și Calculatoare, Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale), infrastructura UPT permite organizarea examenelor astfel încât distanța dintre participanți să fie conformă cu recomandările în vigoare, iar procesul de selecție să se realizeze în funcție de cunoștințele reale ale candidaților.

Metodologia de admitere și calendarul concursului vor fi corelate cu dispozițiile Ministerului Educației Naționale și cu calendarul examenului de bacalaureat.

Mai multe informații despre admiterea 2020 la Universitatea Politehnica Timișoara găsiți aici.

Absolvenții de liceu care au promovat examenul de bacalaureat și aleg una dintre facultățile Universității Politehnica Timișoara vor avea, ca studenți, o serie de beneficii:
– Cele mai mari burse din țară (de la MEN și din venituri proprii, care se pot cumula);
– Cazare pentru toți solicitanții în cămine modernizate (dotate cu conexiune internet, cablu TV, frigider, bucătărie și spălătorie pe fiecare etaj);
– Masa la restaurantele studențești ale UPT, la prețuri subvenționate;
– Cea mai modernă bibliotecă din țară;
– Acces gratuit la cea mai modernă bază sportivă studențească din țară (terenuri de fotbal sintetice și cu iarbă, baschet, 4 terenuri de tenis, sală de sport, bazine de înot interior și exterior, pistă de atletism);
– Pregătire specială la matematică și fizică;
– Acces la burse pentru stagii în străinătate prin programul Erasmus+ și prin acorduri bilaterale (Germania, Franța, Spania, Anglia, Olanda, Austria, etc);
– Transport local și CFR gratuit.

Alte facilități sunt acordate elevilor olimpici, care sunt admiși fără examen, cu media 10, și absolvenților de liceu cu media 10 la examenul de bacalaureat.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...