Noutati :

Admiterea 2019 la Universitatea Politehnica Timisoara

4 iunie, 2019 - 09:55 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Ca urmare a aprobarii cifrelor de scolarizare pentru invatamantul superior de catre Ministerul Educatiei Nationale, Universitatea Politehnica Timisoara a repartizat numarul de locuri pe facultati si domenii de licenta. Asadar, admiterea la UPT in anul academic 2019 – 2020, la ciclul de licenta, se va realiza pe 2280 de locuri bugetate si 1030 de locuri cu taxa, conform tabelului de mai jos. Din acestea, 249 de locuri sunt alocate domeniilor prioritare, 100 de locuri sunt destinate elevilor proveniti de la licee din mediul rural, iar 4 locuri sunt pentru candidatii de etnie roma.

Potrivit calendarului admiterii la Universitatea Politehnica Timisoara, in 15 iulie 2019 demareaza inscrierile atat la facultatile la care se organizeaza concurs cu probe de verificare a cunostintelor, cat si la cele la care admiterea se face pe baza de concurs de dosare (pentru formele de invatamant ID si IFR inscrierile incep la 1 iulie 2019).

Concursul de admitere, atat in cazul celui cu probe scrise (de matematica, tip grila, la Facultatea de Automatica si Calculatoare si la Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologii Informationale, respectiv desen tehnic si liber la Facultatea de Arhitectura si Urbanism), cat si in cazul celui de dosare, va avea loc in 22 iulie, rezultatele urmand sa fie afisate in 23 iulie 2019. Urmeaza trei runde de confirmari succesive, iar rezultatele finale se vor afisa in 26 iulie 2019.

Mai multe informatii despre admiterea 2019 la Universitatea Politehnica Timisoara gasiti aici.

Absolventii de liceu care au promovat examenul de bacalaureat si aleg una dintre facultatile Universitatii Politehnica Timisoara vor avea, ca studenti, o serie de beneficii:

– Cele mai mari burse din tara (de la MEN si din venituri proprii, care se pot cumula);

– Cazare pentru toti solicitantii in camine modernizate (dotate cu conexiune internet, cablu TV, frigider, bucatarie si spalatorie pe fiecare etaj);

– Masa la restaurantele studentesti ale UPT, la preturi subventionate (masa de pranz – 8 lei);

– Cea mai moderna biblioteca din tara;

– Acces gratuit la cea mai moderna baza sportiva studenteasca din tara (terenuri de fotbal sintetice si cu iarba, baschet, 4 terenuri de tenis, sala de sport, bazine de inot interior si exterior, pista de atletism);

– Pregatire speciala la matematica si fizica;

– Acces la burse pentru stagii in strainatate prin programul Erasmus+ si prin acorduri bilaterale (Germania, Franta, Spania, Anglia, Olanda, Austria, etc);

– Transport local si CFR gratuit.

Alte facilitati sunt acordate elevilor olimpici, care sunt admisi fara examen, cu media 10, si absolventilor de liceu cu media 10 la examenul de bacalaureat.

Numarul de locuri, cu taxa si fara taxa, repartizat pe facultati si domenii de licentaInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...