Admitere pentru liceu? Ce modificari aduce noua lege a Educatiei?

Ministrul Educatiei, Sorin Campeanu, a anuntat duminica, intr-o conferinta de presa, ca noul proiect de Lege a Educatiei va fi lansat in dezbatere publica in iunie.

Ministrul Educaţiei a mai spus ca exista discutii legate de existenta unui act normativ unic pentru toate nivelurile de invatamant sau mai multe legi.

Aici sunt discutii, variantele fiind o lege a educatiei pentru preuniversitar, o lege a invatamantului superior si, separat, un statut al personalului didactic sau unitar o lege pentru intreg sistemul de invatamant, care sa includa si pre-universitarul si universitarul si statul personalului didactic. Este un element principal care va fi aflat in dezbatere publica„, a precizat Campeanu.

liceeni-scoala-elevi

De asemenea, el a sustinut admiterea la liceu va fi un alt punct de dezbatere.

Modul exact in care se va face admiterea in licee va fi un alt punct important aflat in dezbatere. Va fi o sarcina deloc usoara dar extrem de importanta, de a centraliza intr-o maniera sistemica toate observatiile venite din partea societatii pentru ca reglementari sustenabile si stabile in timp nu pot fi adoptate decat printr-un larg consens„, a mai spus ministrul Educatiei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.