Noutati :

Admitere liceu 2011 Timis: pentru toti elevii din judet exista locuri. La Evaluarea Nationala au fost obtinute sase medii de 10 in Timis. Anul trecut am avut 7

28 iunie, 2011 - 11:59 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Elevii au terminat evaluarea nationala si se pregatesc de admiterea la liceu. Singura lor grija e acum colegiul ales, pentru ca numarul de locuri disponibile il depaseste pe cel al candidatilor. De miercuri, 29 iunie, incepe inscrierea pentru admitere.

Absolventii de gimnaziu intra in focurile admiterii. Acum ca si-au vazut notele finale de la evaluarea nationala, elevii de clasa a VIII-a, alaturi de parinti si diriginti, se pregatesc de completarea fiselor de admitere.

Inspectorii scolari ii sfatuiesc sa completeze un numar suficient de optiuni pentru a evita situatii in care candidati cu medii mari sa nu fie admisi dupa prima repartizare computerizata, cum s-a mai intamplat in anii precedenti.

Pana in 5 iulie au loc inscrierile la admiterea la liceu si completarea fisei cu optiuni. In 12 iulie are loc prima etapa computerizata de repartizare a absolventilor de gimnaziu in clasa a IX-a. Zece zile mai tarziu, in 22 iulie, se va desfasura a doua etapa computerizata, a elevilor care nu au fost distribuiti la un liceu in cadrul priei etape de repartizare.

In ceea ce priveste rezultatele la evaluare, din cei 6 446 de elevi au fost prezenti 6 343. Sase dintre ei, trei baieti si trei fete, au obtinut media 10!  Peste 1 300 de elevi au obtinut note sub 5 (20,93%).

Contestatii au depus 213 copii, cei mai multi fiind nemultumiti de cum au fost notati la limba romana: 123. La matematica, 79 de elevi au considerat ca meritau note mai mari, iar la limba germana – 11.  Din cele 213 contestatii, 65 de note au fost modificate. Patru lucrari au fost corectate cu pese doua puncte in plus de comisia de contestatii.

“Inspectoratul Scolar va face o cercetare pentru a stabili din ce cauza au fost notate gresit cele patru lucrari, pentru ca diferenta de peste doua puncte este foarte mare. Vom vorbi cu evaluatorii pentru a stabili cauza exacta”, a precizat Marin Popescu, inspectorul general din Timis. Nu toti elevii au avut motive de bucurie dupa solutionarea contestatiilor, cinci note au fost scazute cu un punctaj situat intre 0,5 si 1 punct.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...