Noutati :

Admitere la liceu fara examen: elevii care ar putea intra direct in clasa a IX-a. Ministerul Educatiei pregateste schimbari majore

30 iulie, 2022 - 09:05 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
1

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, anunta, sambata, ca a stabilit in cadrul unei dezbateri cu reprezentantii a peste 200 de colegii nationale unele ”masuri de reforma” care sa fie introduse in viitoarea legislatie in domeniu. Printre acestea se regasesc aspecte care tin de admiterea in colegiile de prestigiu, posibilitatea elevilor ”capabili de excelenta” de a promova doi ani de studiu intr-un an scolar, dar si posibilitatea ca elevii olimpici sa fie inscrisi la liceu fara a mai sustine Evaluarea Nationala sau examen de admitere.

De asemenea, una dintre modificari vizeaza posibilitatea ca absolventii clasei a VIII-a sa poata fi inscrisi in clasa a IX-a fara sustinerea Evaluarii Nationale sau a concursului de admitere la colegiul national si peste numarul maxim de elevi cuprins in respectiva formatiune/clasa, daca au obtinut, pe parcursul gimnaziului, premiul I la etapa nationala a olimpiadelor scolare organizate si finantate de Ministerul Educatiei sau au obtinut premiile I, II sau III la competitii internationale recunoscute de Ministerul Educatiei.

Unul dintre subiectele de dezbatere vizeaza posibilitatea ca acele colegii nationale care infiinteaza clase de excelenta sa obtina statutul de ”unitate-pilot de excelenta”, prin ordin al ministrului Educatiei, procedura de acordare a acestui statut urmand a fi aprobata prin ordin al ministrului Educatiei, la propunerea Centrului National de Excelenta. De asemenea, in unitatile-pilot de excelenta se vor putea desfasura activitati suplimentare de invatare cu elevii capabili de excelenta.

Citeste mai multe AICI.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Iarasi modificari? oamenii astia nu sunt pe treaba lor! In fiecare an se schimba cate ceva de dragul schimbarii.