Noutati :

ADMITERE FACULTATE 2013. Notele din timpul liceului ar putea fi criteriu de admitere

19 aprilie, 2013 - 11:23 AM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

Atentie, liceeni! Notele obtinute in cei 4 ani de liceu ar putea cantari mult la admiterea in facultate. Potrivit Ministerului Educatiei, universitatile vor putea lua in considerare in organizarea sesiunilor de admitere de anul acesta si notele obtinute de candidati in timpul liceului.

Notele din liceu vor putea fi luate din nou in considerare pentru admiterea in facultate. Decizia apartine Ministerului Educatiei si a fost publicata in Monitorul Oficial.

CITESTE SI: VA FI EXAMEN DE ADMITERE in 2013 la Universitatea de Vest Timisoara! UVT vrea numai studenti de elita

Prevederea face parte din ordinul privind organizarea admiterii la facultate pentru anul universitar 2013-2014, care a fost publicat in 18 aprilie in Monitorul Oficial. Potrivit noului ordin, „la calculul mediei generale de admitere la studii universitare de licenta si de master pot fi luate in considerare notele de la probele de bacalaureat, media de la bacalaureat, licenta si/sau notele din anii de studii, dupa caz, conform propriei metodologii” (Art. 12 – (3) Astfel, pe langa notele si media de la bacalaureat, la admiterea la facultate se vor lua in considerare si notele din obtinute in timpul liceului.

Catalin Baba a interzis anul trecut acest criteriu

Fostul ministru al Educatiei, Catalin Baba interzisese ca mediile din liceu sa fie considerate criterii de admitere. Folosirea mediilor din timpul anilor de studiu in liceu drept criteriu de admitere in facultate in anul universitar 2012-2013 este interzisa”, declara ministrul Educatiei, Catalin Baba.

Incurajam reintroducerea unor probe scrise sau orale la admitere in universitate. De asemenea, intrucat a existat un bacalaureat riguros, iar in acest an dorim unul la fel, universitatile se pot baza pe notele de la acest examen. Ordinul interzice folosirea mediilor din timpul anilor de studiu drept criteriu de admitere, pentru ca exista diferente mari de notare de la un liceu la altul. De exemplu, un 10 la un anumit liceu poate insemna doar 8 la altul„, a spus ministrul Educatiei.

Fostul ministru al Educatiei era de parere ca este o diferenta de notare intre licee, unele unde este foarte greu sa obtii spre exemplu nota 9,50, iar altele in care aceasta nota este obtinuta mai usor.

Trebuie sa recunoastem ca exista aceasta diferenta, de aceea interzicem folosirea la admitere a mediilor din timpul anilor de studiu. Ne bazam pe un bacalaureat corect, a carui notare este identica in toate unitatile de invatamant„, preciza Catalin Baba.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Iara-i Abramburica ministru? Hai sa facem admiterea la facultate pe baza bulinelor de la gradinita, si legatul sireturilor sa fie proba de departajare… Si asa am ajuns sa termine analfabetii facultatea, sa fii considerat fraier daca nu copiezi si in general sa fie promovata mediocritatea. Traiasca democratia prost inteleasa… dictatura prostilor.