Noutati :

Admitere 2018 la Universitatea Politehnica Timisoara. Vezi cate locuri sunt disponibile pentru studii de licenta cu si fara taxa

5 iulie, 2018 - 05:00 PM
Autor: Redactie      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Mii de locuri sunt disponibile pentru inscriere la facultatile din cadrul Universitatii Politehnica Timisoara.

Universitatea Politehnica Timisoara ofera, pentru admiterea 2018, la ciclul de licenta, 2.291 de locuri bugetate si 1.137 de locuri cu taxa.

Acestea au fost repartizate la facultatile din cadrul Universitatii, cele mai multe fiind disponibile la Facultatea de Automatica si Calculatoare (450 de locuri bugetate si 256 cu taxa) si la Facultatea de Mecanica (440 de locuri bugetate si 197 cu taxa).

Tinerii mai pot opta pentru:

Facultatea de Chimie Industriala si Ingineria Mediului (125 de locuri bugetate si 65 cu taxa);

Facultatea de Constructii (212 locuri bugetate si 202 cu taxa);

Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologii Informationale (296 de locuri bugetate si 125 cu taxa);

Facultatea de Electrotehnica si Electroenergetica (190 de locuri bugetate si 30 cu taxa);

Facultatea de Management in Productie si Transporturi (193 de locuri bugetate si 27 cu taxa);

Facultatea de Inginerie din Hunedoara (180 de locuri bugetate si 90 cu taxa);

Facultatea de Stiinte ale Comunicarii (100 de locuri bugetate si 110 cu taxa);

Facultatea de Arhitectura si Urbanism (105 locuri bugetate si 35 cu taxa).

‘Numarul de locuri a crescut anul acesta fata de anul anterior. Avem acele 75 de locuri pe care le au toate Universitatile din Romania, destinate absolventilor de licee din mediul rural. Noi venim cu o propunere interesanta pentru acestia in sensul ca le oferim tuturor celor care vor ocupa aceste locuri o bursa speciala care va acoperit cheltuielile de cazare si partial cheltuielile de masa. Avem si acea bursa speciala pentru elevii care au luat 10 la Bacalaureat si incepand din anul universitar urmator vor beneficia de aceats bursa. La finalul anului de studiu vor intra pe bursele normale care la Politehnica sunt cele mai mari din Romania’, a spus prorectorul Universitatii Politehnica din Timisoara, Florin Dragan.

Mai mult, elevii care au obtinut premii la olimpiade si concursuri nationale sau internationale sunt admisi la Universitatea Politehnica Timisoara fara concurs.

Inscrierile incep pe data de 11 iulie si se incheie pe 20 iulie, urmand ca pe 23 iulie sa aiba loc concursurile de admitere sau cele de dosare, in functie de facultate. In ambele cazuri, candidatii afla primele rezultate pe 24 iulie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...