Noutati :

ADMITERE 2014: La Universitatea Politehnica din Timisoara sunt disponibile peste 3000 de locuri in anul I si patru noi specializari

15 iulie, 2014 - 10:25 AM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
0

Universitatea Politehnica din Timisoara este una dintre cele mai prestigioase si cautate institutii de invatamant superior din Romania, castigandu-si totodata un renume international care atrage studenti dornici sa invete intr-un domeniu de viitor, cautat pe piata fortei de munca, intr-un mediu academic de exceptie.


Universitatea Politehnica Timisoara este clasificata in prima grupa a universitatilor din Romania – Universitati de cercetare avansata si educatie.

In structura Universitatii Politehnica Timisoara sunt incluse facultati, departamente, catedre, institute si centre de cercetare, laboratoare, biblioteci, camine, cantine, baze sportive, precum si serviciile tehnice si administrative, editura si tipografia, policlinica studenteasca. Cele 10 facultati ale universitatii asigura programe de studii pentru aproximativ 13500 studenti. In cadrul celor 25 departamente isi desfasoara activitatea aproape 700 cadre didactice, iar personalul administartiv si auxiliar numara în jur de 500 cadre.

In anul univeristar 2014-2015 la Universitatea Politehnica din Timisoara sunt disponibile, pentru ciclul universitar de studii de licenta, 2200 de locuri bugetate si 930 de locuri cu taxa.

Cele mai multe locuri bugetate sunt disponibile la Facultatea de Mecanica –  420, și 355 la Facultatea de Automatica și Calculatoare.

Vezi AICI cifra de scolarizare la fiecare facultate, domeniu de ierarhizare si domeniu de licenta de la Universitatea Politehnica din Timisoara.

Incepand din acest an, la UPT se infiinteaza 4 noi specializari

•la Facultatea de Mecanica, specializarea Tehnologia Constructiilor de Masini (IFR)
•la Facultatea de Stiinte ale Comunicarii, specializarea Comunicare si relatii publice (ID)
•la Facultatea de Inginerie din Hunedoara, specializarea Electronica si Calculatoare
•la Facultatea de Inginerie din Hunedoara, specializarea Ingineria valorificarii deseurilor

Inscrierea candidatilor la Universitatea Politehnica din Timisoara a inceput in 14 iulie si se desfasoara pana in 18 iulie, iar concursul de admitere are loc in 22 iulie, incepand de la ora 10.00. Rezultatele se afiseaza in data de 23 iulie. In calendarul admiterii urmeaza apoi confirmarile . Exceptie face Facultatea de Arhitectura si urbanism, specializarea Arhitectura, unde concursul de admitere are loc in 21 iulie, iar afisarea rezultatelor in 22.

Vezi AICI calendarul complet al admiterii la Universitatea Politehnica din Timisoara.

Pentru a veni in sprijinul candidatilor care nu locuiesc in Timisoara, inscrierea la Universitatea Politehnica se poate face si on-line, pana in 18 iulie, la ora 14.00. Mai multe informatii despre acest tip de inscriere se pot obtine trimitand un e-mail la adresa [email protected]

Media de admitere se calucleaza conform unor algoritmi specifici.

Vezi AICI tipuri de concurs de admitere si formule de calcul pentru admiterea la ciclul de studii licenta in anul universitar 2014-2015 la Universitatea Politehnica din Timisoara

Universitatea Politehnica Timisoara este recunoscuta ca protagonist remarcabil pe scena cercetarii stiintifice atat in plan national, cat si international. Existenta si functionarea unui numar considerabil de centre de cercetare (25), in care activeaza echipe de cercetatori ce pun cu succes in practica strategia de cercetare a institutiei, confera universitatii prestigiu profesional si, in acelasi timp, furnizeaza sursa fondurilor destinate dezvoltarii. Actualizarea rezultatelor cercetarii in lucrari stiintifice, brevete de inventie ori produse realizate constituie o garantie a competentei, seriozitatii si profesionalismului institutional.

Activitatea didactica din Universitatea Politehnica Timisoara este organizata in paradigma Bologna, programele de studii corespunzand celor trei cicluri, LICENTA, MASTERAT si DOCTORAT. Interesata sa raspunda cerintelor de pe piata muncii precum si necesitatii de formare si dezvoltare pe tot parcursul vietii, determinata de provocarile complexe ale societatii moderne, Universitatea Politehnica Timisoara organizeaza programe de STUDII POSTUNIVERSITARE, al caror obiectiv principal este actualizarea / dezvoltarea / perfectionarea de numeroase calificari universitare. Portofoliul de specializari oferite de Universitatea Politehnica Timisoara raspunde nevoilor societatii actuale, reflectand raporturile stranse pe care universitatea le intretine cu mediul socio-economic. Specializarile sunt adaptate in permanenta celor mai noi tendinte in domeniu, raspunzand cerintelor de pregatire teoretica si practica necesara insertiei absolventilor pe piata muncii.

In deplina concordanta cu misiunea asumata si cu dorinta de a se afirma la nivel international, Universitatea Politehnica Timisoara dezvolta in prezent relatii de colaborare fructuoase cu numeroase universitati din Europa, SUA, Asia, America de Sus si Canada, concretizate in peste 190 acorduri de colaborare încheiate în cadrul unor programe din Uniunea Europeana sau în mod direct.

Universitatea Politehnica Timisoara dispune de o infrastructura care garanteaza desfasurarea in foarte bune conditii a activitatilor didactice si de cercetare. Deopotriva sub aspect imobiliar si al echipamentelor, baza materiala de excelenta a universitatii reprezinta consecinta preocuparii de modernizare si realizare de investitii din ultimul deceniu.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...