Noutati :

ADMITERE 2014: Cate locuri sunt la Universitatea de Medicina si Farmacie din Timisoara si cati bani trebuie sa scoata din buzunar candidatii

10 iulie, 2014 - 11:59 AM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
0

Admiterea la Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes” are loc in datele de 22 si 23 iulie, in functie de specializarea pentru care au optat candidatii. Examenul consta din rezolvarea unui test grila, iar tinerii isi pot cumpara modelele de subiecte chiar de la Universitate.


La Universitatea de Medicina si Farmacie din Timisoara sunt scoase la admitere, in total – asta incluzandu-le pe cele bugetate si  cu taxa, cele de la invatamantul de lunga si de scurta durata – 989 de locuri. Dintre acestea 406 sunt cu taxa, iar 580 sunt finantate de la bugetul de stat. Diferenta este constituita din locurile rezervate pentru rromi sau cetateni ai Republicii Moldova care au dat BAC-ul in Romania.

Inscrierea la examenul de admitere se face in perioada 14-18 iulie, intre orele 9.00-14.00.

Examenul de admitere se da in in data de 22 iulie pentru Asistenta Medicala Generala, Radiologie si Imagistica, Balneofiziokinetoterapie si recuperare, Nutritie si Dietetica, Tehnica Dentara,  Asistenta de profilaxie stomatologica si Asistenta de Farmacie.

In 23 iulie are loc admiterea la specializarile Medicina, Medicina Dentara si Farmacie.

In cazul in care raman locuri neocupate, se organizeaza o a doua sesiune de admitere, in aceleasi conditii ca si in prima sesiune, cu aceeasi comisie, in luna septembrie, datele pentru concursul de admitere fiind 16, respectiv 17 septembrie , iar perioada de inscrieri intre 8-12 septembrie.

Vezi AICI mai multe despre calendarul de desfasurare a admiterii la UMF.

Taxa de inscriere la examen este de 150 de RON pentru fiecare specializare. Candidatii admisi mai au de achitat o taxa de 150 de RON pentru inmatriculare.

Vezi AICI ce acte trebuie sa contina dosarul pentru inscrierea la UMF.

La Universitatea de Medicina si Farmacie din Timisoara nu s-a desfiintat nicio specializare, in schimb este in curs de acreditare filiala de Asistenta medicala generala din Lugoj, existand posibilitatea ca aceasta sa functioneze din toamna.

La Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes” invata, la ora actuala, in jur de 6000 de studenti.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...