Noutati :

Admisi multi, posturi putine la catedre! Cati profesori isi vor gasi de lucru in scolile din Timis dupa Titularizare?

6 august, 2013 - 10:16 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Ca sa aiba o sansa la un post trebuiau sa ia cel putin nota 7 la examenul de Titularizare 2013! In total, aproape 500 de dascali au reusit aceasta performanta la proaspat incheiata sesiune de Titularizare. Problema e ca posturile la catedre sunt prea putine.

Potrivit Inspectoratului Scolar General in Timis sunt doar 144 de posturi titularizabile pe care se bat 496 de profesori, invatatori ori educatori care au promovat examenul. Ceea ce face destul de dificila misiunea de atribuire.

Spre exemplu, exista un singur post la disciplina Biologie pentru care exista 24 de candidati care au avut note peste 7. In acest caz, cel care a avut nota cea mai mare poate socoti ca il are deja in buzunar. Aceasta, desigur, daca ii convine si scoala ori localitatea unde se gaseste catedra. Tot un singur post exista pentru Biologie-Stiinte, unul singur si de Chimie, unde sunt 6 candidati. Pe doar 2 posturi de profesori de Educatie Fizica si Sport sunt 31 de doritori, iar pentru cei 14 candidati pentru un post de Geografie sau 27 de candidati pentru unul de istorie NU exista catedre defel. Pentru Administrativ si Posta 4 candidati se bat pe un singur loc.

Asadar, anul acesta avem 19 posturi in mediul rural, 7 in Timisoara si 4 in Lugoj pentru Invatamantul Primar, locuri pentru care exista 68 de candidati.

Locuri multe pentru Germana, un singur candidat

Apoi, avem 33 de locuri la tara, 19 in Timisoara si 2 la Lugoj pentru 50 de candidati care vor sa se titularizeze educatori. Pentru limba germana sunt disponibile 20 de posturi in gradinitele din comune si 18 la cele din Timisoara, insa nu exista decat un singur candidat. Au fost inscrisi initial in examen 3 , dar numai unul a luat nota de trecere, peste 7.

Toti cei 496 de candidati cu note intre 7 si 10 se vor prezenta la o sedinta publica de atribuire a posturilor titularizabile in data de 9 august.

In 12 august va fi urmatoarea sedinta publica unde sunt asteptati titularii care au depuse dosare pe doua centre de concurs, iar in 14 august se vor prezenta toti acei candidati cu medii peste 5, pentru care se vor putea gasi posturi de suplinitori.

In urma afisarii rezultatelor la Examenul de Titularizare 2013 in Timis, s-au depus 103 contestatii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...