Opinia Timisoarei

Administratia Robu, pregatita pentru fondurile europene. Cate proiecte sunt in lucru la Primaria Timisoara?

TIMISOARA. Zeci de proiecte europene au fost derulate in ultimii ani la Timisoara. Administratia Robu n-a scris prea multe si se pregateste sa acceseze banii de la Uniunea Europeana pe programele 2014 – 2020. Daca este sa ne luam dupa spusele edilului-sef, specialistii din primarie sunt pregatiti de… scrierea de proiecte.

“Trebuie sa accedem la cat mai multe fonduri europene si pe programele 2014 – 2020. Noi suntem pregatiti in scrierea de proiecte, avem sute de proiecte, nu este nicio problema. Suntem cu multe studii de fezabilitate facute, cu tot ce inseamna preparativa pentru proiecte la zi, asteptam sa vedem cum trebuie formulate cererile de finantare, cum trebuie redactate proiectele, ne vom conforma acelui template si vom fi competitori foarte seriosi pentru a atrage noi fonduri. In acest rastimp de cand am fost primar, desi deadline-urile (n.r. termenele limita) pentru cele mai multe dintre programele europene erau deja depasite, nu se mai puteau depune cereri de finantare, totusi, am reusit, exploatand la maximum oportunitatile ivite, sa promovez o multime de proiecte: 5 proiecte de reabilitare a blocurilor, mai sunt inca doua pe lista de asteptare, deci sunt 7 pe care le-am generat, 3 proiecte pentru reabilitarea liceelor Lenau, Loga si Calderon, iata ca am ajuns la 10, am modificat proiectul Michelangelo 2 si am cerut sa se aloce fonduri europene si pentru el, plus Parcul Justitiei si Parcul Alpinet”, a explicat, pentru opiniatimisoarei.ro, primarul Nicolae Robu.

Asadar, edilul se lauda cu 13 proiecte scrise si accesate in perioada in care “n-a fost vremea proiectelor europene”. Ramane de vazut cum se vor misca specialistii din primarie pentru urmatorul exercitiu financiar, tinand cont ca proiectele derulate pana acum la Timisoara au fost scrise de Administratia precedenta, condusa de fostul primar al orasului, Gheorghe Ciuhandu.

Exit mobile version