Noutati :

Administratia Robu, pregatita pentru fondurile europene. Cate proiecte sunt in lucru la Primaria Timisoara?

29 decembrie, 2014 - 06:38 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
6

TIMISOARA. Zeci de proiecte europene au fost derulate in ultimii ani la Timisoara. Administratia Robu n-a scris prea multe si se pregateste sa acceseze banii de la Uniunea Europeana pe programele 2014 – 2020. Daca este sa ne luam dupa spusele edilului-sef, specialistii din primarie sunt pregatiti de… scrierea de proiecte.

“Trebuie sa accedem la cat mai multe fonduri europene si pe programele 2014 – 2020. Noi suntem pregatiti in scrierea de proiecte, avem sute de proiecte, nu este nicio problema. Suntem cu multe studii de fezabilitate facute, cu tot ce inseamna preparativa pentru proiecte la zi, asteptam sa vedem cum trebuie formulate cererile de finantare, cum trebuie redactate proiectele, ne vom conforma acelui template si vom fi competitori foarte seriosi pentru a atrage noi fonduri. In acest rastimp de cand am fost primar, desi deadline-urile (n.r. termenele limita) pentru cele mai multe dintre programele europene erau deja depasite, nu se mai puteau depune cereri de finantare, totusi, am reusit, exploatand la maximum oportunitatile ivite, sa promovez o multime de proiecte: 5 proiecte de reabilitare a blocurilor, mai sunt inca doua pe lista de asteptare, deci sunt 7 pe care le-am generat, 3 proiecte pentru reabilitarea liceelor Lenau, Loga si Calderon, iata ca am ajuns la 10, am modificat proiectul Michelangelo 2 si am cerut sa se aloce fonduri europene si pentru el, plus Parcul Justitiei si Parcul Alpinet”, a explicat, pentru opiniatimisoarei.ro, primarul Nicolae Robu.

Asadar, edilul se lauda cu 13 proiecte scrise si accesate in perioada in care “n-a fost vremea proiectelor europene”. Ramane de vazut cum se vor misca specialistii din primarie pentru urmatorul exercitiu financiar, tinand cont ca proiectele derulate pana acum la Timisoara au fost scrise de Administratia precedenta, condusa de fostul primar al orasului, Gheorghe Ciuhandu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 6comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Astea sunt proiecte Europene ??!!!. Reabilitari de blocuri si 3 licee ?!. Mi s-a taiat macaroana , credeam ca voi citi de pasaje , poduri peste Bega , inele , centuri…..cind colo , gazon in parcul Alpinet !. Apropo , parcul asta , Alpinet , cred ca numai pe vremea lui Ciuhu a fost re si re si reabilitat de vreo 5 ori , ce dracu ii mai puteti face ?!.

    • Cum ce? Doar la o singură privire se poate vedea clar cum arborii de acolo sunt un pericol public şi trebuie defrişaţi… 😛

    • Cum ce-i mai poate face? Il asfalteaza tot, ii pun luminite cantatoare si ii fac etaj. Daca sunt mai multi bani de cheltuit ii vor face gazon sintetic cu piste de biciclete in spirala si il vor deszapezi tot anul cu frezele de zapada pe care Robu le-a achizitionat prin achizitie directa acu’ vreo doi ani. Aia a fost prima achizitie pe bani publici a lui Robu. Cine stie prin ce curti (particulare) functioneaza acele freze de zapada? Era sa uit, tot in parc vor amenaja su o parcare subterana si una supraterana cu subpasaj si statie de epurare a apei de ploaie si statie de purificare a aerului. Statia de epurare va fi la etaj, iar cea de purificare a aerului in parcarea subterana. De fapt nici nu conteaza ce fac, conteaza doar sa ventileze banii publici. Si conteaza ca „marjeaza pe fonduri europene”. Am uitat sa spun ca vor monta calorifere in parc cu alimentare cu agent termic de la COLTERM, pe programe europene de modernizare a distributiei de agent termic. Apoi vor declara zona ca fiind de protectie istorica. Poate pare ca bat campii, dar trebuie sa tinem cont de faptul ca modernizarea Timisoarei necesita niste eforturi incredibile din partea Primarului. Masina noua, concediu in Dubai, concerte in piata publica alaturi de formatii rock si pop etc. E greu! 🙂

  2. Timisoara nu are centura in partea de sud, din care cauza toate Tirurile din tara trec prin oras, Craiova primeste de la Guvern 55 milioane de EURO sa faca un stadion nou,Timisoara nimic !!

  3. Praf in ochi, sa zic asa. Dle primar, la capitolul INVESTITII MARI cand punctati?

  4. Adevar sau minciuna?