Opinia Timisoarei

Administratia Fritz vrea sa ridice o parcare supraetajata intre blocurile de langa Gara de Nord. Deocamdata cauta o firma care sa faca Studiul de Fezabilitate cu 50.000 de euro in 7 luni

TIMISOARA. Anul si planul. Primaria ii anunta pe timisoreni ca intentioneaza sa contruiasca o parcare supraetajata in zona Garii de Nord, in spatele blocurilor de pe b-dul Dragalina.

CITESTE SI: Se deschide punctul de frontiera cu Serbia de pe cea mai lunga pista de biciclete din Romania, care porneste de la Timisoara 

Deocamdata, administratia Fritz a lansat o licitatie pentru gasirea unei firme care sa intocmeasca Studiul de Fezabilitate pentru acest proiect.

Valoarea contractului pentru documentatie este estimata la 198.340 lei fara TVA, adica aproape 50.000 de euro cu TVA.

Firmele interesate isi pot depune ofertele pana in 7 octombrie.

Castigatorul licitatiei va avea la dispozitie 7 luni sa intocmeasca studiul pentru potentiala parcare.

Locul pe care ar urma sa fie construita se afla in spatele unor blocuri de pe bulevardul Dragalina, in vecinatatea Garii de Nord, pe un spatiu in care acum se gaseste o baterie de garaje.

Conform planului anuntat de administratia Fritz, parcarea ar urma sa poata adaposti cel putin 150 de masini si va fi ridicata din incasarile Timpark.

Viitoarea parcare, cu parter, doua etaje si terasa circulabila, va fi construita in spatele imobilelor de locuinte P+8E de pe strazile Bdul. General Ion Dragalina si Splaiul Nicolae Titulescu, unde in prezent se afla mai multe garaje dezafectate. Numarul estimat al locurilor de parcare nou create este de 150, insa acesta poate creste in functie de scenariile de mobilare permise pe teren„, transmit reprezentantii Primariei Timisoara care adauga ca au in vedere si modernizarea spatiilor publice din zona, spatii verzi, locuri de joaca, iluminat public.

Un plan similar, facut de fosta administratie a esuat. Desi gasirea unui loc in care sa isi lase masinile e o provocare pentru locuitorii din cartier, cei din zona Caii Martirilor, unde primaria intentiona sa ridice o parcare supraetajata intr-un cvartal de blocuri, s-au opus vehement proiectului sustinand ca nu vor mai avea lumina suficienta in apartamente dupa ce noua constructie avea sa fie gata

Exit mobile version