Noutati :

Adio pene de curent in centrul Timisoarei! De ce nu va mai fi bezna pe strazi?

24 septembrie, 2015 - 02:23 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. S-a terminat cu intunericul in centrul Timisoarei? Sau cel putin intr-o piata importanta din zona centrala a orasului. Enel anunta finalizarea lucrarilor de modernizare a retelei de distributie de electricitate in zona centrului istoric. Vorbim despre Piata Sf. Gheorghe.

„Clientii din zona vor beneficia de mai multa siguranta in alimentarea cu energie electrica. Valoarea estimata a lucrarilor este de peste 258.000 de lei. In cadrul lucrarilor de retehnologizare a fost modernizat postul de transformare din Piata Sf. Gheorghe prin montarea a trei celule de linie 20 kV cu separator de sarcina, a doua celule de transformator 20 kV cu sigurante fuzibile, precum si sase tablouri de joasa tensiune. In locul transformatorului vechi au fost montate doua transformatoare noi de 630 kVA, care sa poata sustine un consum mult mai mare in zona”, explica reprezentantii Enel.

Mai mult decat atat, oficialii companiei de electricitate sustin ca a fost realizata o canalizare subterana lunga de 50 de metri, cu cabluri noi de 20 kV pentru alimentarea postului de transformare si o canalizare subterana de 150 de metri lungime, cu cabluri de 0,4 kV pentru alimentarea consumatorilor din zona.

Totodata, au fost montate si echipamente pentru telecontrol, un tablou pentru alimentarea serviciilor auxiliare, trei dispozitive de detectare a defectului, o unitate periferica cu doi acumulatori, precum si modul GSM si antena, astfel incat postul de transformare sa poata fi controlat de la distanta.

Aici vine surpriza! Specialistii Enel sustin ca un principal beneficiu al sistemului telecontrol se refera la faptul ca tehnicienii companiei pot executa manevrele de realimentare cu energie aproape INSTANT, in cazul unor intreruperi care afecteaza zone extinse. Asadar, in cazul in care intr-adevar se intrerupe curentul, timisorenii nu vor mai astepta ore intregi pana sa fie facute reparatiile necesare.

„In cazul aparitiei unei defectiuni, in loc sa fie trimisa o echipa de electricieni pe teren care sa o inspecteze, actiune ce necesita timp, sistemul telecontrol permite identificarea zonei afectate mult mai repede si efectuarea de la distanta a manevrelor pentru realimentarea cu electricitate a consumatorilor. Sistemul reprezinta un prim pas pentru retelele inteligente, ce permite alaturi de contorul inteligent, o conectare digitala intre contor si sistemul de control, aducand astfel multiple beneficii consumatorilor”, transmit reprezentantii Enel.

Mai-marii companiei sustin ca proiectul face parte „din amplul program de investitii derulat de Enel in Romania pentru imbunatatirea calitatii serviciilor oferite clientilor, modernizarea retelei si implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel”.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Dar pe strazi cand or sa functioneze lumina? Aseara iara a fost bezna toata zona Lidia.