Noutati :

Adio, Michelangelo 2! Ce s-a ales de proiectul Primariei Timisoara pentru largirea strazilor din Complexul Studentesc?

29 aprilie, 2015 - 12:49 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Desi ne-au promis ca in aceasta primavara incep proiectul Michelangelo 2, gandit de Administratia Ciuhandu, iata ca acest lucru nu se va intampla! Conducerea primariei a anuntat ca nu mai exista fonduri suficiente ramase de la Uniunea Europeana pentru implementarea proiectului, asa ca va fi depus pe viitorul exercitiu financiar 2014-2020.

Ar fi fost nevoie de 7,6 milioane de euro pentru largirea strazii Surorile Martir Caceu (n.r. fosta Negoiu) si a strazii FC Ripensia la trei benzi. Am fi putut circula inca de anul acesta de la Casa Tineretului si pana la stadion, apoi pana la intersectia Michelangelo, pe 3 benzi, cu sens unic. Totodata, proiectul cuprindea si amenajarea mai multor locuri de parcare pe FC Ripensia.

Vechiul proiect avea prevazute si pasarele de sticla pentru studenti in complex, insa primarul Nicolae Robu a decis sa renunte la ele.

Santierul nu va incepe prea curand acolo, pentru ca proiectul nu mai poate fi desfasurat pe acest exercitiu financiar.

„Michelangelo 2 nu mai poate intra pe programul 2007-2013, pentru ca nu exista fonduri suficiente incat sa i se poata da drumul. A fost o depasire oricum de fonduri, iar rezerva de bani certa nu a fost suficienta ca sa mai poata fi acoperit si acest proiect. Nu am reusit sa constituim o rezerva de bani care sa permita sa mai intre si alte proiecte. Cand vor fi finalizate si alte proiecte, oricum nu se mai pot demara. S-a tras linie si la nivel national, s-a terminat. Michelangelo 2 o sa intre pe fonduri europene in exercitiul financiar 2014-2020”, a declarat, miercuri, primarul Nicolae Robu.

Conform proiectului existent, vor fi inlocuite si retelele utilitare, urmand sa fie schimbate conductele de apa, canal, tevile de gaz si reteaua pentru iluminat public.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Fain. Inseamna ca va fi finantat din banii 2014-2020.
    Mare pierdere!