Noutati :

Adio, Canguras? In scolile din Timis concursurile pentru elevi, pentru care se cer bani, sunt strict interzise! De ce?

21 octombrie, 2014 - 03:47 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. In ultimul timp a devenit o adevarata moda in unitatile de invatamant participarea la cat mai multe concursuri scolare. Multe dintre acestea insa conditioneaza participarea elevilor de o taxa pe care parintii trebuie sa o achite in momentul inscrierii. In judetul Timis acest gen de concursuri a fost interzis.

Toti directorii de scoli au primit o nota din partea Inspectoratului Scolar Timis prin care li se atrage atentia ca acceptarea desfasurarii unor concursuri scolare pentru care elevii trabuie sa plateasca nu mai este tolerata.

„In urma unei video conferinte cu cei din minister, am  transmis si noi, in fiecare unitate de invatamant faptul ca nu toleram si interzicem organizarea in unitatile de invatamant a concursurilor care presupuneau o taxa din parta parintelui, respectiv din partea elevului. Exista suficient de multe concursuri care pot fi inaintate si pot fi avizate pe baza unei proceduri, pe agenda ministerului sau pe cea judeteana, astfel incat copii sa poata participa si gama lor sa fie extrem de variata. In ceea ce priveste organizarea concursurile cu taxa, cu sume de bani, ele se pot organiza in afara unitatilor de invatamant”, a afirmat Aura Danielescu, inspector scolar general.

Dascalii sunt si ei atentionati ca eventualele diplome pe care le primesc pentru organizarea unor astfel de concursuri nu vor mai fi luate in consierare atunci cand li se evalueaza dosarele pentru diferite etape ale miscarii personalului didactic sau pentru obtinerea gradatiilor de merit.

In cazul multor astfel de concursuri scolare taxa era cuprinsa intre 10 si 20 de lei iar la final, copiii care reusau sa ia cele mai bune puctaje se alegeau cu … o diploma.

Printre cele mai populare concursuri scolare se numara Cangurul (matematician, lingvist, explorator, in lumea povestilor, etc), Euclid, Smart sau Lumina Math.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...