Noutati :

Adio ADP si Telpark, bun venit Drumuri Municipale! SDM a absorbit Societatea de Administrare a Domeniului Public, au decis consilierii locali

18 decembrie, 2012 - 07:01 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
4

TIMISOARA. Aceeasi Marie, cu alta palarie!? Consilierii locali au aprobat, in sedinta ordinara de marti, „certificatul de deces” al Societatii de Administrare a Domeniului Public. Practic, ADP a fost absorbita de Societatea de Drumuri Municipale, prin votul Consiliului Local. Liviu Barbu si-a pierdut astfel functia de conducere, iar sef interimar peste SDM a ramas Octavian Bulboaca, actualul director al SDM. Mai mult, din 2013 nu vom mai avea nici TelPark. Ceea ce nu inseamna ca nu vom plati pentru parcare.

Totul a inceput dupa ce primarul Nicolae Robu a cerut demisia directorului ADP, Liviu Barbu, pe motiv ca acesta nu s-a implicat cum trebuie in activitatea de deszapezire si ca nici macar trotuarul din fata societatii nu a fost curatat.

Primarul Timisoarei spune insa ca aceasta decizie nu are nicio legatura cu faptul ca isi dorea sa scape de Liviu Barbu si ca este una mai veche. Ba chiar a discutat despre comasarea celor doua societati si cu cei de la Curtea de Conturi, care au verificat in aceasta vara activitatea din Primaria Timisoara.

„S-a constatat ca modul in care au fost create SDM si ADP nu a fost cel mai potrivit. ADP amenaja parcari pe drumurile care erau in gestiunea SDM. Se afecta in mod inevitabil o zona care era in jurisdictia celorlalte societati. Este un efect colateral ca domnul Barbu ramane fara functia, dar nu acesta era efectul tintit. Fuziunea s-a realizat prin absorbtia ADP in totalitatea sa in cadrul SDM. Tot ce se intampla in privinta personalului vizeaza desfiintarea functiilor de conducere in ambele societati, toate devin vacante, dar mandatul devine pe o perioada interimara conducerii actuale a SDM in care am incredere ceva mai multa decat in fosta conducere a ADP. Ar fi o munitie mult prea grea pentru o miza atat de mica, nu era vizat domnul Barbu. Este o decizie asumata, careia trebuie sa i se conformeze si domnul Barbu si toti cei afectati. Intr-o discutie avuta cu Curtea de Conturi, una informala, si ei si-au pus problema ca nu se prea justifica sa existe societati distincte pentru cele doua zone de competenta”, a declarat Nicolae Robu.

www.opiniatimisoarei.ro a anuntat, la inceputul lunii decembrie, ca Societatea de Drumuri Municipale este la un pas de executare silita pentru o datorie. SDM ar trebui sa plateasca o suma destul de mare de bani pentru neglijenta muncitorilor, despagubirile fiind de 300.000 de euro. SDM a luat insa un credit de aproape 1 milion de euro, pentru care Consiliul Local Timisoara si-a dat deja acordul. Este vorba despre o finantare rambursabila de 4,4 milioane de lei.

„Am girat un credit de 4,4 milioane de lei care este destinat SDM, deci societatea nu este in insolventa. Are anumite probleme SDM, dar nicio astfel de societate nu se justifica sa existe pentru sine. La SDM se va face o restructurare in 2013. Daca SDM nu va fi in stare sa se autogestioneze, atunci vom lua masuri radicale care pot insemna, de exemplu, angajarea unei firme care sa asigure managementul acestei companii. Fuziunea intra in vigoare de indata ce hotararea de consiliu este definitiva”, a conchis Robu.

Mai mult, primarul Timisoarei a anuntat si desfiintarea sistemului de parcare TelPark. Ba chiar a inceput si un sondaj de opinie pe reteaua de socializare Facebook pentru a afla de la timisoreni care este cel mai potrivit sistem de parcare in oras. Ramane de vazut ce vom avea in locul TelPark din 2013.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Pana acum,timisorenii injurau…..pe Ciuhandu……ADP-ul……Telparkul. Daca noua societate creata de Robu pentru a administra parcarile,precum si viitorul sistem de parcare,care in viziunea primarului va fi in folosul cetatenilor,va fi mai rau decat vechiul sistem de parcare,cati il vor injura pe Robu? Si cum in ultimii 20 de ani,ce sa schimbat in tara asta…..a fost din rau,in mai rau,sper ca noul sistem de parcare,sa fie mai agresiv si cu preturi mai mari,decat vechiul sistem.Ca sa fie de invatatura ,tuturor celor care ,nu mai stiau cum sa injure Telparkul!

  2. domnule……, se pare ca ideile astea ti-au venit asta vara in timp ce nu puteai dormii si insomniile te chinuiau in concediul tau de la Tasnad.
    se pare ca apele termale ti-au patruns pe orificii si ti-au oparit creierul.
    asai ca stim cine esti??? :))

  3. in completarea mesajului anterior arat ca am omis sa spun ca toate comentariile le-am facut la adresa d-lui „pagubitul”.

  4. nu e bine ce fac (spun unii)dar MA BUCUR CA SA SPART TURMA DE LA ADP!HAHAHAHAHHAHA!!!!!1Pagubitul-ma doare-n cot de adp si de Barbu cel jegos!