Noutati :

ADID Timis si RETIM modifica tarifele de colectare a deseurilor in Zona 0 si Zona 1 Timis. Motivul schimbarii

13 decembrie, 2019 - 10:20 AM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. ADID Timis impreuna cu RETIM Ecologic Service S.A. doresc sa informeze populatia si persoanele juridice din Zonele 0 si 1 ale judetului Timis ca incepand cu luna ianuarie 2020 se vor modifica tarifele de colectare a deseurilor, ca urmare a modificarii valorii contributiei pentru economia circulara, care a inlocuit taxa la depozitare.

Conform Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 74/2018, de la 1 ianuarie 2020 se va modifica costul de mediu denumit “contributia pentru economia circulara”, fiind totodata calculate tarife diferentiate pentru deseurile reziduale si cele reciclabile. Intrucat valoarea acestei contributii va creste de la 30 lei/tona la 80 lei/tona de deseuri depozitata, acest cost se va reflecta in tariful de colectare si transport al deseurilor, in conformitate cu legislatia aplicabila,.

Operatorul de colectare RETIM va incasa aceasta contributie de la utilizatorii serviciului printr-o suplimentare de tarif si o va plati mai departe catre operatorii instalatiilor de tratare, transport si depozitare a deseurilor din judetul Timis. Destinatia finala a acestei contributii este Fondul pentru mediu gestionat de Administratia Fondului pentru Mediu.

Propunerea de modificare si diferentiere a tarifelor (tarife separate pentru colectarea celor doua fractii – deseuri reziduale si deseuri reciclabile), a fost avizata favorabil de catre Consiliul Director al ADID Timis, fiind trimisa spre aprobare unitatilor administrativ-teritoriale din Zonele 0 si 1 de colectare a judetului Timis, in vederea aplicarii noilor tarife incepand cu luna ianuarie 2020.

Tarifele aplicabile vor fi:

Zona 0 de colectare a judetului Timis

Zona 1 de colectare a judetului TimisInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. OpiniaTM v-a fost greu sa scrieti care sunt localitatile din zona 0 respectiv 1. A trebuit eu sa ma duc pe Google ca sa aflu…

    zona 0, adică în municipiul Lugoj, orașele Buziaș și Recaș, precum și comunele Balinț, Belinț, Bara, Bogda, Brestovăț, Boldur, Chevereșu Mare, Coșteiu, Criciova, Darova, Găvojdia, Ghizela, Nădrag, Nițchidorf, Racovița, Sacoșu Turcesc, Secaș, Știuca, Topolovățu Mare și Victor Vlad Delamarina.
    Zona 1 a județului Timiș include localitățile Timișoara, Dumbrăvița, Ghiroda, Giarmata-Vii, Giarmata, Cerneteaz, Giroc, Chișoda, Moșnița Noua, Albina, Moșnița Veche, Rudicica, Urseni, Orțișoara, Calacea, Cornești, Seceani, Remetea Mare, lanova, Șag, Sânmihaiu Român, Sânmihaiu German, Utvin, Becicherecu Mic, Biled, Bucovaț, Bazoșu Nou, Cărpiniș și lecea Mică.