ADID Timis demareaza o noua campanie de colectare a deseurilor voluminoase si periculoase din zona 0 Ghizela. Este a treia din 2023

TIMIS. Timisenii din zeci de localitati din zona 0 Ghizela a judetului se pot debarasa de deseurile periculoase si voluminoase din menajer, din gospodarii, in cadrul celei de-a treia campanii de colectare gratuita organizata de ADID Timis impreuna cu RETIM.

Cetatenii care locuiesc in zona 0 Ghizela au la dispozitie aceste campanii, prin care pot preda aceste categorii de deseuri in mod gratuit, prin aport voluntar, la containerele Retim.

Localitatile care fac parte din zona 0 Ghizela sunt: Lugoj, Buzias, Recas, Balint, Bara, Bogda (Bogda si Buzad), Boldur (Ohaba-Forgaci si Boldur), Brestovat, Cheveresu Mare (Dragsina, Vucova si Cheveresu Mare), Costeiu, Criciova (Criciova, Jdioara si Ciresu), Darova, Gavojdia, Ghizela, Nadrag, Nitchidorf, Racovita, Sacosu Turcesc, Secas, Stiuca, Topolovatu Mare (Topolovatu Mic si Sustra), Victor Vlad Delamarina, Belint.

Campaniile de colectare sunt organizate in perioadele:

  • Campania de colectare a deseurilor voluminoase: 03 iulie – 30 august 2023
  • Campania de colectare a deseurilor periculoase din menajer: 10 iulie – 22 august 2023

Reamintim cetatenilor tipurile de deseuri care se pot preda in cadrul fiecarei campanii:

DESEURILE VOLUMINOASE sunt: mobilier, comode, mese de cafea, mese de toaleta, mese decorative; mese de scris pentru copii, rafturi, etajere, etajere metalice; covoare, carpete, presuri; canapele, paturi, dulapuri, birouri, scaune, banchete, saltele; oale; ceasuri; perdele, draperii; dulapuri de baie, suporturi prosoape; lustre, tablouri; obiecte sanitare, cazi, vase de toaleta, robineti, cabine de dus, suporturi, baterii sanitare, chiuvete, bideuri, capace vase de toaleta, lavoare, rezervoare de apa pentru vase de toaleta; obiecte mari de folosinta indelungata precum: calorifere din fonta, calorifere din aluminiu, usi, tocuri de usi si tocuri de geamuri, etc.

DESEURILE PERICULOASE din menajer sunt: ambalaje care contin reziduuri de substante periculoase sau sunt contaminate cu substante periculoase; ambalaje metalice care contin o matrica poroasa solida formata din materiale periculoase (ex. azbest), inclusiv containerele goale pentru stocarea sub presiune, absorbanti, materiale filtrante (inclusiv filtre de ulei nespecificate in alta parte); materiale de lustruire si imbracaminte de protectie contaminate cu substante periculoase; vopsele, cerneluri, adezivi si rasini cu continut de substante periculoase; baterii si acumulatori cu plumb, mercur, Ni-Cd, alcaline sau baterii si acumulatori nesortate continand aceste baterii; solventi, acizi, alcalii; uleiuri si grasimi, altele decat cele comestibile; detergenti cu continut de substante periculoase; deseuri din lemn cu continut de substante periculoase, pesticide; deseuri de vopsele si lacuri cu continut de solventi organici sau alte substante periculoase.

CE NU se poate preda in cadrul acestei campanii

  • Nu se preiau alte categorii de deseuri: reziduale, reciclabile, de constructii, vegetale;

  • Nu se colecteaza deseurile de echipamente electrice, electronice si electrocasnice (televizoare, masini de spalat, frigidere, radio-uri, echipamente de iluminat, computere, etc.)

Detalii despre efectuarea campaniilor, zilele si punctele de colectare din fiecare localitate sunt redate mai jos:

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.