Adevarata schimbare la fata a celui mai mare spital din Timisoara! Nu veti mai recunoaste sectiile! FOTO!

TIMISOARA. Se lucreaza in forta in cel mai mare spital din Vestul tarii. Nu exista etaj in Spitalul Judetean din Timisoara in care muncitorii sa nu lucreze de zor. Au fost deja renovate cele mai multe dintre saloane, in mai toate sectiile, iar in curand vor incepe lucrarile si la holuri.

„Nu cred ca exista etaj al Spitalului Judetean unde sa nu se lucreze din plin. Exista o investitie in ceea ce priveste schimbarea tamplariei. Este in plina desfasurare. S-a inceput de la etajul 9 si se merge mai departe. Pe Cardiologie, s-au finalizat si receptionat patru saloane si vom cere bani de la Consiliul Judetean, la rectificarea bugetara, si vom merge mai departe cu alte patru saloane. La Chirurgie Vasculara avem de facut spatiile comune si holurile. Tot la rectificarea de buget vom cere bani si pentru lucrarile de aici si atunci vom putea sa spunem ca toata aripa de stanga este renovata. La etajul 7, la Nefrologie, am terminat saloanele si intram pe hol.

lucrari spitalul judetean (14)

La Gastroenterologie mai avem din saloanele vechi, care au fost facute in urma cu cativa ani, trebuie sa le aducem la standardul actual si, de asemenea, holul comun. La etajul 6, la Diabet, totul este finalizat 100%. Neurochirurgia, care a fost cea mai dezastruoasa sectie din Spitalul Judetean. Nu mai avem niciun spatiu medical nerefacut si acum intram pe camerele asistentelor, hol, camera tratamente. La 5, este ridicat pe SEAP pe Urologie si asteptam deschiderea, in nici doua saptamani. La etajul 4, sectia de Chirurgie a fost refacuta, la etajul 3 este complet refacuta partea de saloane, camere asistente, tratamente si acum mai avem holul. La etajul doi, statia de sterilizare este finalizata. Suntem la prima renovare istorica la sectia de Coronarieni, unde avem elemente din 1974: geamuri, usi, ferestre, inclusiv vopseaua cred ca e originala. Acolo suntem la renovare completa”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Marius Craina, managerul Spitalului Judetean din Timisoara.

Una dintre cele mai importante schimbari va avea loc la Urologie, acolo unde se va lucra atat la reabilitarea sectiei, cat si a compartimentului de Transplant Renal, unde urmeaza sa fie reluate operatiile.

„Pentru transplantul renal, la inceputul lunii iulie s-a ridicat pe SEAP procedura de licitatie, acum asteptam sa treaca toate procedurile si speram sa avem un castigator si sa incepem renovarea, pentru ca acolo trebuie sa ne miscam. Compartimentul va fi la etajul 5, la sectia de Urologie. Acolo sunt prevazute si paturile pentru transplant renal, dar noi discutam de un proiect de circa un milion de euro, care prevede o renovare totala si complexa a sectiei de Urologie si a acelui compartiment de transplant renal. In momentul in care lucrarea incepe, noi am socotit ca
investitia s-ar intinde pe o perioada de aproximativ un an”, a mai spus Marius Craina.

Astfel de lucrari au loc si in sectia de Ortopedie a spitalului, la Casa Austria, dar si la Maternitatea Bega.

FOTO: Virgil Simonescu

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. incaperea din foto nr 9 este mult gresit !!! , nu are ce cauta suport de prosop langa scoica de toaleta (wc) , tevile de apa sunt in exterior si nu in interior , NU este aplicata pe jos (pardoseala ) gresie antialunecare . , este linoleu de salon ori cabinet , observ ca defapt se acopera cu materiale scumpe mizeria veche si se folosesc toate materialele noi , necorespunzator ! felicitari