Noutati :

Adevarata istorie politica a Germaniei intr-o spectaculoasa expozitie de afise electorale la Timisoara

22 februarie, 2011 - 09:16 PM
Autor: Andreea Hnyatek      
Categorie: CULTURA
2

Dezvoltarea luptei politice, mijloacele prin care aceasta se duce, abuzul de putere, jocurile de cuvinte, imaginile ironice si complexele verbale sunt doar o parte din punctele de atractie din afisele electorale expuse in mansarda Facultatii de Arta, a Universitatii de Vest.

Expozitia „Problema germana in oglinda campaniior elctorale germane, intre 1949 si 1990” cuprinde peste 50 de afise si panouri informative, din arhiva Academiei Evanghelice Transilvania. Claudia Gherghel, reprezentanta acestei institutii, spune ca “Cine nu-si cunoaste instoria, nu-si cunoaste identitatea. Expozitia surprinde drumul Europei de vest spre democratia din ziua de azi. Cele mai multe teme care sunt surprinse in aceste afise reprezinta si problemele Romaniei: criza, saracia etc”.

Klaus Christian Olasz, consul al Republicii Federale Germania la Timisoara, este de parere ca “Aceasta expozitie ofera stict si literal discutii aprinse. Avem posibilitatea sa participam la problemele Germaniei prin ochii nostri. Ma uit la ele si am impresia ca pot calatori in timp, la adolescenta si copilaria mea”.

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural German in colaborare cu Centrul de Stat pentru Educatie si Politica din Germania, cu Academia Evanghelica Transilvania, cu biroul IFA din Sibiu si cu Facultatea de Arte si Design din Timisoara. “Este mai mult decat o expozitie de afis. Este o expozitie a unui gen artistic cu o tematica deosebita, care apartie unui domeniu de studiu in facultatea aceasta. Studentii nu pot invata doar din perspectiva istoriei, ci si dintre relatia text imagine”, spune Adriana Lucaciu, decana Facultatii de Arta si Design.

Expozitia poate fi vizitata timp de trei saptamani, in zilele de luni si marti de la 09:00 la 13:00, miercuri si joi pana la 14:00 si vineri pana la 16:00.

FOTO: Dariana DragosInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Unde ?
    In Piata Libertatii sau la pctele cardinale ?

  2. In cladirea principala a Facultatii de Arta, de la punctele cardinale.