Noutati :

Aderarea Romaniei la Schengen, amanata

9 iunie, 2011 - 04:37 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Consiliul JAI va discuta in luna septembrie despre aderarea Romaniei la Schengen. Proiectul de concluzii pentru Consiliul JAI de la Luxemburg, in care presedintia ungara a UE propunea ca decizia de aderare a Romaniei si Bulgariei la Schengen sa fie discutata in septembrie, a fost adoptat, joi, de ministrii de interne din UE, au declarat, pentru NewsIn, oficiali din MAI.

Mentinerea lunii septembrie ca orizont de timp in acest dosar este o veste buna, in conditiile in care, potrivit RFI, Olanda nu dorea ca luna septembrie sa fie mentionata drept momentul posibil la care ministrii vor decide data aderarii Romaniei si a Bulgariei la Spatiul Schengen.
Franta, Germania si Finlanda, tari cunoscute pentru atitudinea lor critica fata de aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, nu au ridicat obiectii asupra formularilor din proiectul de concluzii. Olanda, in schimb, a fost singura care declarat ca se va pronunta asupra cererilor de aderare a Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen abia in 2012.
Pana atunci, cele doua tari vor fi supuse unei perioade de proba, a anuntat ministrul olandez al Imigratiei, Gerd Leers.
Acesta a declarat ca raportul pe justitie si coruptie din iulie va fi atent analizat, dupa care va urma o perioada de proba pana la urmatorul raport, in 2012.
„Le cerem noilor tari sa controleze eficient frontierele noastre comune si este imperativ ca reformele judiciare din Bulgaria si Romania sa fie eficiente si ireversibile”, a subliniat oficialul.
Guvernul olandez a anuntat joi dimineata ca se va pronunta asupra cererilor de aderare a Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen abia in 2012, dupa o „perioada de proba”.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...