Actorul Ioan Strugari, cunoscut drept Utu, propus pentru titlul de Cetatean de onoare al comunei Sandra, unde a crescut

Plecat prea devreme de pe scena vietii, indragitul actor Ioan Strugari, va fi onorat la Sandra, locul in care si-a petrecut copilaria si unde se gaseste si casa parinteasca.

Viceprimarul Luchian Savu va propune Consiliului Local Sandra ca, in sedinta din luna mai, Ioan Strugari sa primeasca, post-mortem, titlul de Cetatean de onoare al localitatii timisene.

„Orice pierdere este dureroasa, cu atat mai mult a unui tanar si talentat actor pe care l-am considerat un fiu al Sandrei. Prin tot ceea ce a insemnat el pentru miscarea teatrala din Timisoara si din tara ne-a facut pe noi, sandrenii, sa fim mandri. Cu respect si recunostiinta voi propune consilierilor locali ca, in prima sedinta din luna mai, sa ia in considerare acordarea titlului de Cetatan de onoare celui care a fost Ioan Strugari”, spune viceprimarul Luchian Savu.

Ioan Strugari a urcat prima data pe scena in 2007, in spectacolul “Edward” dupa Christopher Marlowe. In acelasi an a fost Hans in “Ingerul de foc” dupa Valeri Briusov, regia Gregory Hlady, apoi Egor in “Visul” dupa Mircea Cartarescu, regia Catalina Buzoianu, si fiul in “Parcul” de Botho Strauss, regia Stefan Iordanescu. In 2008 a jucat in “Circuitul normal”, un concept de Doru Iosif, in “Trei surori”, regia Ada Lupu, “Povestea de iarna”, regia Alexander Hausvater. In 2009 a avut doar doua roluri – Shakespeare in “Bye, Bye America”, regia Cristian Ban, si El in “Offside”, un concept de Luminita Tulgara. Anul trecut a urcat pe scena Nationalului timisorean in rolul Hlopov in “Revizorul”, regia Petru Vutcarau, apoi a fost Printul in “Alba ca Zapada”, un concept de Mirela Puia.

L-a interpretat si pe Paris in “Romeo si Julieta”, regia Rahim Burhan, dar si pe Anthony in “Suntem happy”, regia Petre Bokor, si pe Lucius in “Iulius Caesar”, regia Alexander Hausvater. Anul acesta a jucat in ultimul sau spectacol, in rolul Sam Craig din piesa “Orasul nostru”, regia Ion-Ardeal Ieremia.

La jumatatea lunii martie, Utu a fost internat la Spitalul Judetean din Timisoara cu o infectie a maduvei spinarii. Cateva zile mai tarziu, tanarul s-a stins, la varsta de numai 29 de ani.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...