Actiunea de suflet care aduce sanatatea mai aproape de oameni. Consultatii si analize gratuite, oferite de doctori din trei spitale din Timisoara, in cadrul unei Caravane medicale, la Savarsin

TIMISOARA. Vegheaza deopotriva la capataiul bolnavilor din spitalele in care activeaza, dar si la sanatatea unor oameni care traiesc mai departe de orase si vad foarte rar un doctor. O caravana medicala este organizata la Savarsin, sambata aceasta. Doctori de la cele mai mari spitale din Timisoara vor face consultatii si analize gratuite localnicilor.

CITESTE SI: Se fac angajari la Spitalul Judetean din Timisoara. Lista cu peste 150 de posturi pe perioada nedeterminata disponibile

Se vor asigura consulturi in domeniile cardiologie, medicina interna, gastroenterologie, neurologie, pneumologie, pediatrie, oftalmologie si optimetrie, ORL, iar pentru analizele de laborator, pacientii vor primi rezultatul pe loc.

Actiunea este spijinita de mai multe companii, ce asigura echipamentele medicale necesare: ecografe, aparate EKG, spirometrie, echipamentele de laborator, dar si ochelari de vedere celor ce au nevoie, gratuit.

Actiunea de la Savarsin face parte dintr-un program al Asociatiei pentru ATI „Aurel Mogoseanu” Timisoara, care deruleaza, in acest weekend, o activitate similara si in Delta Dunarii.

La cele doua caravane vor participa medici din Spitalul Judetean Timisoara precum si din Spitalul Municipal si Spitalul de Boli Infectioase ,,Victor Babes” Timisoara.

Caravana de la Domeniul Regal Savarsin va avea loc sambata, 29 aprilie, intre orele 14.00 si 19.00, cu ocazia evenimentului „Suflet de Romania”, festival organizat in parteneriat cu Asociatia pentru ATI „Aurel Mogoseanu” Timisoara in aceste doua actiuni.

A doua caravana va fi organizata in 29 si 30 aprilie, in comuna Crisan din Delta Dunarii, iar in cadrul ei vor avea loc aceleasi activitati medicale.

Pe langa initiatorul proiectului, medicul Dorel Sandesc, managerul Spitalului Judetean Timisoara, la caravana din Delta participa si alte doua personalitati ale medicinei timisorene, Prof. Dr. Ioan Sporea (gastroenterologie) si Prof. Dr. Liviu Pop (pediatrie), alaturi de medici primari, specialisti si rezidenti din diverse specialitati.

Aceste actiuni fac parte din Proiectul ,,Impreuna pentru viata”, care a castigat trofeul ,,Campania anului”, in 2022, la Romanian Healthcare Awards, competitie cu juriu international.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...