Noutati :

Acrobatia, dansul si muzica ajung in cartierele din Timisoara, intr-o serie de spectacole marca TM2021. Unde incepe programul

24 septembrie, 2019 - 12:35 PM
Autor: Redactie      
Categorie: CULTURA
1

TIMISOARA. Inceputul de octombrie sta sub semnul artelor spectacolului la Timisoara.

Asociatia Timisoara 2021 – Capitala Europeana a Culturii si Institutul Francez din Timisoara organizeaza in perioada 1-6 octombrie 2019, in Parcul Regina Maria (fostul Parcul Poporului), evenimentul Impuls Fabric. Acesta aduce in prim-plan spectacole de acrobatie si dans cu artisti din Franta, Germania si Romania, precum si doua seri cu muzica de exceptie: jazz manouche – cu formatia franco-iraniana Manushan si un recital extraordinar de muzica lautareasca – Taraf de Caliu.

Gandit ca o serie de evenimente de dans si spectacole de strada desfasurate in fiecare dintre cartierele orasului, IMPULS ajunge in luna octombrie in cartierul istoric Fabric. Primele zile (1-4 octombrie) sunt dedicate atelierelor de miscare si dans destinate varstnicilor, copiilor cu deficiente de vedere, tinerilor cu dizabilitati, dar si elevilor de la scolile din cartierul Fabric si profesionistilor din urmatoarele domenii: dans, teatru, circ, sport. Atelierele sunt coordonate de artistii companiei franceze Un Loup Pour L’homme si se desfasoara in colaborare cu: Directia de Asistenta Sociala, Primaria Municipiului Timisoara, Liceul Teoretic Iris Timisoara, Asociatia CevaDeSpus si Liceul Teoretic „William Shakespeare”

Sambata si duminica (5-6 octombrie), Parcul Regina Maria (fostul Parcul Poporului) se transforma in loc de intalnire, zona de spectacole si acrobatii pentru publicul larg. Protagonistii vor fi trupa Un Loup pour l’Homme (Franta), artista Jennifer François (Franta), trupa Duo Sirena (Germania) si scoala de circ din Timisoara. Publicul va putea participa la ateliere de miscare si echilibru, hip-hop, mers pe sarma si jonglerie. Ziua de sambata se incheie pe acordurile de jazz, flamenco si world music ale formatiei Manushan, iar seara de duminica aduce unul dintre cele mai cunoscute tarafuri lautaresti din Romania – Taraf de Caliu. Accesul la toate activitatile este gratuit.

Prin aceasta prima editie Impuls in Fabric, Institutul Francez continua colaborarea cu Timisoara 2021 pentru promovarea artelor stradale si punerea in valoare a zonelor situate in afara centrului, in acest caz, fascinantul cartier Fabric. Programul este deopotriva artistic si social, caci in afara de spectacolele prevazute in weekend, numeroase ateliere sunt organizate in fiecare zi cu asociatii si scoli partenere. Trupa „Un Loup pour l’homme”, una dintre cele mai curajoase trupe de circ contemporan de astazi, va avea ocazia sa lucreze cu diferite categorii de public, in colaborare cu scoala de Circ din Timisoara, inainte de a prezenta trei spectacole de mare calitate la finalul saptamanii (Face Nord, Rare Birds si One Day). Ma bucur, de asemenea, ca si muzica are un loc bine definit in program, prin participarea formatiei franco-iraniane Manushan si a faimosului Taraf de Caliu in inchiderea evenimentului de duminica seara. Vive Fabric!”, spune Cyrille Fierobe, directorul Institutului Francez din Timisoara.

Impuls Fabric este una din colaborarile noastre cu Institutul Francez din Timisoara, un proiect planificat de Asociatia Timisoara 2021 si inclus in dosarul de candidatura. Cu aceasta ocazie transformam spatiile publice din cartier in zone creative si de dialog si implicam mai multe tipuri de public, copii, varstnici, profesionisti, dar si grupuri vulerabile. Impuls Fabric nu e doar un simplu spectacol, este un eveniment complex la care ne dorim sa participe activ oamenii obisnuiti de toate varstele si de toate categoriile sociale”, adauga Simona Neumann, directorul executiv Asociatia Timisoara 2021 – Capitala Europeanpa a Culturii.

Evenimentul este realizat de Asociatia Timisoara 2021 – Capitala Europeana a Culturii si Institutul Francez din Timisoara cu sprijinul Primariei Municipiului Timisoara si al Consiliului Local, prin intermediul programului cultural prioritar „Timisoara. Capitala Europeana a Culturii 2021”, parte a Programului Cultural TM2021 din anul 2019.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Circul a ajuns acum 7 ani în Timișoara. Cam târziu ați aflat.