Noutati :

Acord de colaborare intre Universitatea Politehnica Timisoara si Universitatea din Oviedo

23 iunie, 2018 - 10:46 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Universitatea Politehnica Timisoara si-a extins recent colaborarea cu institutii similare din Spania. Astfel, dupa colaborarile demarate deja cu universitati din Madrin si Barcelona, UPT a semnat un acord de colaborare cu Universitatea din Oviedo, Spania, o institutie cu vechi traditii, inca de la inceputul secolului al XVII-lea.

In 20 iunie 2018, o delegatie a Universitatii din Oviedo, constituita din rectorul acesteia, prof.dr. Santiago Garcia Granda, si prorectorul prof.dr. Francisco Jose Borge Lopez, a efectuat o vizita la Rectoratul UPT, unde a fost primita de rectorul universitatii, prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel Serban, si prorectorii prof.univ.dr.ing. Daniel Dan si prof.univ.dr.ing. Marius Otesteanu.

In cadrul discutiilor, au fost dezbatute aspecte privind posibilitatile de colaborare dintre cele doua universitati, fiind vizate activitatile de cercetare, schimburile de studenti si cadre didactice in cadrul unor programe specifice, precum si colaborarea pentru cele trei cicluri de pregatire: licenta, masterat, doctorat.

Au fost identificate o serie de preocupari comune ale ambelor universitati, astfel incat a fost semnat un acord de colaborare care vizeaza facilitarea schimburilor de studenti, schimburi de cadre didactice pentru activitati de predare si de cercetare, colaborarea in cadrul activitatilor stiintifice si academice, respectiv schimbul de informatii, materiale didactice si stiintifice.

Universitatea din Oviedo, singura din regiunea Asturias, are 17 de facultati, circa 25.000 de studenti inscrisi, peste 2.000 de profesori si cercetatori, 800 de studenti internationali si are 7 campusuri universitare si de cercetare, in Oviedo, Gijón si Mieres.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...