Accidentul lui Serban Huidu la ski i-a facut mai grijulii pe timisoreni. S-au inmultit asigurarile medicale pentru calatorii!

Piata asigurarilor medicale valabile in cazul calatoriilor a crescut cu circa 30% in Timisoara, dupa accidentul pe care l-a avut la ski, in decembrie, realizatorul radio-tv Serban Huidu. Timisenii au fost impresionati de pericolul de moarte pe langa care a trecut Huidu si, inainte de a merge in concedii in Austria, au trecut mai intai pe la firmele de asigurari si au incheiat polite.

Accidentul lui Huidu, produs la ski in Innsbruck, la finele anului trecut, a fost o nenorocire pentru familia, prietenii si fanii sai, dar a avut efecte benefice in alta parte. La una din cele mai mari banci romanesti, timisorenii au trecut pragul mai des si au cerut asigurare medicala care sa le asigure recuperarea sau repatrierea, in caz de accident pe partia de ski.

De la accidentul lui Serban Huidu si ca urmare a promovarii accidentului in mass media, au crescut vanzarile de asigurari de calatorie. Fata de acum un an, am vandut mai multe polite luna aceasta. E o crestere de circa 30%. Inainte erau zile cand nu venea niciun client pentru asigurare medicala, acum avem cam 15 clienti pe saptamana. Valoarea minima asigurata este de 5.000 de euro, dar nimeni nu si-a contractat varianta aceasta. Clientii au ales sume asigurate de 10 sau 30.000 de euro. Cativa au ales si maximum, de 50.000 de euro”, a declarat Ciprian Beudean, inspector asigurari la BCR. Cel mai des, timisorenii au achitat 27 de lei de persoana, pentru un concediu de 7 zile si o suma asigurata de 30.000 de euro. In aceasta suma sunt acoperite toate riscurile, inclusiv cele provocate de un accident rutier produs inainte de a ajunge pe partiile austriece sau la intoarcerea acasa.

Politele s-au vandut bine si pentru ca asiguratorii au alte conditii pentru a proteja sanatatea si integritatea corporala a clientilor lor. Banca este in contract cu o firma internationala, axata tocmai pe acest gen de asigurari, care are birouri in toate tarile europene.

In caz de accident produs prin practicarea sporturilor de iarna, accident rutier, dar chiar si la urgente stomatologice, tratamentul este achitat de catre firma partenera. Clientii nu trebuie sa mai stea cu teama ca vor plati tratamentul costisitor si li se vor deconta sumele in tara, poate dupa luni de asteptare. Cu un telefon la firma partenera, esential in aceste situatii, inspectorii se vor ocupa de problema, in relatie cu banca, iar familia isi poate ingriji pacientul accidentat.

Exista si sume limita in asigurare: 200 de euro, de exemplu, pentru urgenta stomatologica, pentru ca nu cumva vreun turist sa profite de polita si sa faca alt gen de tratament la medicii austrieci. Pentru repatrierea in caz de deces, suma maxima asigurata este de 7.000 de euro. Daca operatiunea costa mai mult, diferenta se achita de catre familia pacientului. Inainte de plecare, la semnarea contractului pentru asigurare, clientii trebuie sa completeze si un chestionar medical.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.