Accidentul aviatic din Apuseni: Armata stia unde s-a prabusit avionul! Informatii cheie, scoase din raportul Guvernului

O informatie extrem de importanta din raportul asupra accidentului aviatic din Apuseni, a fost scoasa din documentul facut public de catre Guvern.

Jurnalistii de la hotnews.ro au reusit sa afle ce scria in raport, iar concluzia este uluitoare: Ministerul Apararii a determinat distanta dintre ultima pozitie cunoscuta a avionului si locul prabusirii, iar daca aceasta informatie ar fi fost folosita, salvatorii ar fi ajuns mai repede la locul accidentului.

„Datele obtinute in urma verificarilor efectuate prin intermediul Centrului de Operatii Aeriene din cadrul MApN, coroborate cu locatia epavei aeronavei, au permis Directiei Topografice Militare sa concluzioneze ca distanta dintre ultima pozitie cunoscuta a aeronavei si locul aterizarii fortate este de 2089 metri„, se scria in raport, inainte ca acesta sa fie „cosmetizat” de Guvern.

In acelasi raport facut de vicepremierul Gabriel Oprea se arata ca daca Romatsa ar fi consultat datele de la MApN, s-ar fi redus aria de cautare a avionului prabusit, ceea ce implica faptul ca aceste informatii erau disponibile in timpul cautarii supravietuitorilor.

„In conditiile in care Romatsa ar fi consultat Centrul de Operatii Aeriene cu privire la ultima pozitie cunoscuta a aeronavei, ar fi redus aria de cautare a acesteia”, se arata in paragraful – cheie al documentului, paragraf care nu a mai aparut in documentul facut public de Guvern.

Sursa: hotnews.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...