Accident teribil. Carne vie pe aproape tot corpul, o femeie a fost adusa cu elicopterul SMURD la Clinica de Mari Arsi de la Timisoara. Video

TIMISOARA. Eforturi disperate la Clinica de Mari Arsi de la Timisoara, unde medicii incearca din rasputeri a salveze o femeie cu arsuri profunde pe mai bine de 60% din suprafata corpului.

Pacienta a fost adusa cu elicopterul SMURD din judetul Salaj, dupa ce a suferit un teribil accident casnic. Femeia s-a prabusit intr-o groapa cu borhot fierbinte, in gospodaria sa din localitatea Halmasd, dupa ce terminase de facut tuica.

Era singura acasa, a reusit sa iasa cu greu din groapa si sa ceara ajutor la 112, apoi a lesinat.

Medicii au gasit-o in stare extrem de grava si au decis sa o transfere pe calea aerului la Timisoara la Clinica de Mari Arsi, functionala inca de acum 3 saptamani.

Femeia a fost introdusa intr-una dintre cele 3 boxe ale unitatii medicale, special concepute pentru tratamentele de arsura.

Leziunile de arsura sunt pe o suprafata de 60%, suprafata mare. Fiind si varsta ei, de 65 de ani, printr-un cumul de indici, este un caz de gravitate mare si are un prognostic rezervat„, a explicat medicul Gheorghe Noditi, sef Casa Austria – Clinica Mari Arsi, Spitalul Judetean Timisoara.

Medicii spun ca, daca noua Clinica de Mari Arsi nu ar fi fost functionala, nu ar fi acceptat transferul ei la Timisoara si ar fi cerut sa fie dusa la Bucuresti sau in Austria.

Norocul ei este ca exista astfel de centre. Pana la urma nici noi nu cred ca ne inhamam sau incercam sa tratam un astfel de caz, dar acum, in conditiile care sunt aici, ne putem permite sa tratam astfel de cazuri si sa le salvam„, a precizat medicul Gheorghe Noditi, sef Casa Austria – Clinica Mari Arsi, Spitalul Judetean Timisoara

Femeia a fost imediat intubata si suspusa unor interventii in sala de operatii. Ranita este permanent supravegheata si conectata la aparatura existenta in boxele speciale amenajate, echipamente medicale care transmit orice modificare a starii ei de sanatate, astfel incat medicii sa poate interveni cat mai repede. De asemenea, intreaga sectie este complet izolata, iar infectiile intraspitalicesti ar trebui sa fi minime.

VIDEO: George Stefanita

Acesta este primul caz de ‘mare ars’ ajuns la clinica din Timisoara de la deschiderea ei. Din 9 octombrie, Clinica are 3 boxe functionale in care pot fi tratati pacienti ce au suferit arsuri grave pe suprafete intinse ale corpului. Pana la jumatatea lunii noiembrie, unitatea medicala va avea functionale 5 astfel de saloane speciale, fiind cea mai mare clinica de Mari Arsi din Romania, in conditiile in care cea de la Iasi, similara, a fost inchisa la o saptamana de la inaugurarea ei in 16 octombrie.

CITESTE SI: Ministrul Sanatatii Sorina Pintea la inaugurarea Clinicii de Mari Arsi de la Timisoara: Este o zi istorica, sunt primele paturi care corespund cu adevarat tuturor standardelor. Directorul Spitalului Judetean, Marius Craina: Fiecare boxa poate fi folosita si ca sala de operatie 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...