Academia de Advocacy despre dezbaterea pe marginea bugetului Timisoarei pe 2012: Dialog mimat de Primaria Timisoara

TIMISOARA. Modul de organizare a dezbaterii pentru bugetul Timisoarei pe anul 2012 i-a suparat pe cei de la Academia de Advocacy, care acuza Executivul Primariei Timisoara ca mimeaza dialogul.

Potrivit lui Radu Nicosevici, presedintele Academiei de Advocacy, Primaria Timisoara nu respecta standardele minime de transparenta elaborate la nivel european.

„E bataie de joc ce fac ei. Marti au pus pe site anuntul si vineri dimineata la 10 au facut dezbatere. Legea privind transparenta decizionala obliga autoritatile publice sa puna la dispozitie proiectul de act normativ din timp. Este cel mai important proiect. Ei trebuie sa prezinte bugetul intr-o formula in care omul sa priceapa si trebuie sa lase o perioada de timp ca oamenii sa-si expuna punctul de vedere”, a acuzat Radu Nicosevici.

De cealalta parte, reprezentantii Primariei Timisoara spun ca ei au respectat legea si ca au anuntat dezbaterea cu cel mult 5 zile inainte de organizarea ei.

„Am respectat legea si probabil ca cei de la Academia de Advocacy ar trebui sa o cunoasca inainte sa lanseze acuze. Nu cred ca este vorba despre o lipsa de transparenta din partea Primariei Municipiului Timisoara, dimpotriva. Cei de la Academie ar trebui sa nu uite ca suntem cea mai premiata institutie din tara tocmai pe motive de transparenta”, a precizat Flavius Boncea, purtator de cuvant Primaria Timisoara.

Presedintele Academiei de Advocacy spune ca a propus municipalitatii ca bugetul local pe anul urmator sa fie dezbatut incepand cu lunile de vara ale anului curent, cu fiecare parte interesata, insa nu a primit niciun raspuns.

Reprezantii Primariei raspuns insa ca nu pot discuta pe marginea bugetului inainte sa fie intocmit bugetul general si cel judetean. „Daca le-am avea aceste bugete cu 1 an inainte, am putea sa discutam. Noi discutam cu luni de zile dinainte despre programul de investitii, cand organizam dezbateri publice cu cetatenii si stabilim programul de investitii in functie de discutiile pe care le avem cu consiliile consultative de cartier”, a conchis Boncea.

CITESTE SI: Bugetul Timisoarei pe 2012: 40% pentru dezvoltare si 60% pentru functionare. Cum imparte Primaria 1 miliard de lei!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...