Noutati :

Abuzurile primarului Gheorghe Ciuhandu continua! Deciziile in Comisia de Ordine Publica se iau dupa ureche!?

8 decembrie, 2010 - 03:50 PM
Autor: Ciprian Voin      
Categorie: TIMISOARA MEA
22

Bataia de joc continua la Comisia de Ordine Publica a Primariei Timisoara sub bagheta magica a primarului Gheorghe Ciuhandu, care odata decide respingerea unei cereri pe motiv de…aglomeratie in oras, iar a doua oara pentru… completarea dosarului cu…”plan de situatie pentru locatiile solicitate cu marcarea clara a amplasamentului!”

Iata pe scurt ce se intampla!

In urma cu o luna Comisia de Ordine Publica a Primariei Timisoara ne-a aprobat o cerere de autorizare pentru distribuirea gratuita a saptamanalului Opinia Timisoarei in mai multe locatii din oras (Piata 700, Complexul Studentesc, Badea Cartan si Piata Libertatii).
Dosarul inaintat Primariei, si aprobat, a cuprins doar o simpla cerere tip completata cu: datele in care se organiza actiunea de distribuire, locatiile si numarul de persoane participante, la care s-au atasat copii dupa actele de identitate ale participantilor.
Totodata s-a achitat Primariei taxa aferenta acestei actiuni.

In 2 decembrie, aceeasi Comisie de Ordine Publica lua in discutie o noua cerere din partea noastra pentru o  actiune de distribuire gratuita a saptamanalului Opinia Timisoarei in cateva locuri din oras. Dosarul inaintat Primariei a continut exact aceleasi documente ca in urma cu o luna.  Aceasta noua solicitare ne-a fost respinsa de Comisia condusa de primarul Gheorghe Ciuhandu fara o justificare oficiala. Am fost indrumati pentru explicatii la Serviciul de Publicitate si Comert din cadrul institutiei unde sefa serviciului ne-a declarat ca „Eu nu am ce detalii sa va dau. Eu sunt doar un pion. Primarul Ciuhandu a hotarat in acest fel. Nu depinde de mine. Degeaba v-au indrumat sa va dau eu explicatii, pentru ca nu trebuia sa faca asta”. Mai mult, cativa dintre membrii Comisiei cu care am luat legatura pentru a ne oferi justificari oficiale, ne-au dat de inteles fie ca „asa a decis primarul”, fie ca exista temerea ca se va incurca circulatia (asta, desi sunt o multime de vanzatori volanti de ziare cu autorizatie in intersectiile mari din oras). Dupa indelungi insistente, sefa Directiei de Comunicare din cadrul Primariei Timisoara, si ea membru in Comisia de Ordine Publica, ne-a declarat ca „de obicei nu se acorda  autorizatii pentru distribuirea de ziare gratuite in oras”.

Am publicat integral discutiile purtate cu cativa membri ai Comisiei in editia online a saptamanalului pe www.opiniatimisoarei.ro subliniind lipsa de transparenta a Primariei Timisoara fata de o publicatie care a criticat activitatea institutiei in articolele sale, atunci cand a fost cazul.

In 6 decembrie, societatea civila s-a autosesizat in privinta acestui abuz si, prin Grupul de Initiativa in Promovarea Opiniei Publice-GIPRO a inaintat primarului Gheorghe Ciuhandu o sesizare in care isi exprima „ingrijorarea fata de exercitarea arbitrara a prerogativelor ce ii revin Comisiei de Ordine Publica” si subliniind ca „avizul negativ acordat de Comisia de Ordine Publica nu are fundament legal intrucat acest for administrativ nu este indreptatit prin niciun act normativ in vigoare sa decida in vreun fel sau altul asupra distribuirii gratuite a unui ziar pe domeniul public al Municipiului Timisoara”, deoarece nu intra sub incidenta HCL 160/2009 privind publicitatea stradala, aceasta intrucat „distribuirea gratuita de ziare nu constituie un act/forma de publicitate.”
Mai mult, GIPRO  adresa primarului Gheorghe Ciuhandu rugamintea de a lua masurile care se impun pentru a preveni incalcarea Constitutiei prin ingradirea dreptului la libera exprimare.

In 7 decembrie seara, Primarul ii trimite GIPRO un raspuns la solicitare in care, pentru prima oara, oficial, ofera justificari legate de avizul negativ acordat cerererii Opinia Timisoarei din 2 decembrie.

Potrivit raspunsului iscalit de Gheorghe Ciuhandu, „la baza hotararii Comisiei de Ordine Publica au stat urmatoarele: –  luna decembrie este o luna in care aatat Primaria, cat si Casa de Cultura a Municipiului Timisoara, precum si alte organizatii, pregatesc si ofera timisorenilor spectacole, targuri si evenimente specifice perioadei, in diverse locatii, – avand in vedere perioada, circulatia in municipiu este ingreunata, iar reprezentantii Politiei doresc sa limiteze patrunderea pe carosabil a persoanelor care doresc sa imparta ziare sau fluturasi publicitari pentru a preintampina accidentele, – locatiile solicitate de dvs. sunt cele mai aglomerate locatii din municipiu in aceasta perioada.

Toate aceste justificari tardive nu au niciun fundament, in conditiile in care, din discutiile avute cu seful Politiei Comunitare, Doru Spataru, si cu seful Politiei Timisoara, Sabin Bogosel, membri in Comisia de Ordine Publica, in 2 decembrie, acestia ne-au dat de inteles ca nu au avut nimic impotriva distribuirii ziarului nostru, ca rolul lor e unul pur consultativ si ca  decizia de respingere a luat-o primarul Gheorghe Ciuhandu.

Astazi, 8 decembrie, cererea noastra din 2 decembrie a intrat din nou in Comisia de Ordine Publica a Primariei.

Cateva ore mai tarziu, la redactie ne-a sosit o instiintare oficiala semnata de primar,  in care ni se  spune ca solicitarea noastra a primit un „aviz de suspendare”, cu mentiunea ca va fi rediscutata in Comisie „in momentul in care depuneti urmatoarele completari: plan de situatie pentru locatiile solicitate cu marcarea clara a amplasamentului solicitat, orele de desfasurare a evenimentului, numarul participantilor la eveniment si semnele de identificare ale acestora„.

Tototdata, „Politia Municipiului Timisoara si Politia Comunitara au solicitat pe langa completari, introducerea obligativitatii mentionarii semnelor de identificare ale persoanelor implicate in eveniment si obligativitatea respectarii HCL 371/2007 si a Codului Rutier precum si interzicerea expresa a distribuirii oricaror materiale in intersectii si pe carosabil pentru a nu ingreuna circulatia auto si pietonala.”

Si Directia de Mediu ne-a atras atentia sa nu calcam iarba:  „Directia de Mediu a solicitat in mod expres evitarea spatiilor verzi.”

Din acest raspuns, ca si din cel oferit de primar GIPRO ieri, nu putem decat sa intelegem ca abuzurile la Primaria Timisoara continua, iar tupeul nu cunoaste margini.

Este limpede ca cei din Comisia de Ordine Publica din cadrul Primariei Timisoara dau avize la astfel de autorizatii dupa ureche si nu dupa o analiza serioasa a dosarelor.

Adica, in luna noiembrie dosarul pentru distribuirea stradala gratuita a ziarului, vreme de 3 zile, ne-a fost acceptat si ni s-a aprobat autorizatia doar in baza unei simple cereri tip completata cu toate datele necesare, la care s-au atasat copii dupa actele de indentificare a participantilor la actiune si plata taxei aferente.

Intelegem apoi ca, in 2 decembrie cand ni s-a dat aviz negativ, Comisia condusa de primar invoca aglomeratia din oras in luna cadourilor.

Iar astazi s-a gasit un alt nod in papura. De vina n-ar mai fi aglomeratia, ci lipsa unor documente la dosar.

!!!!!!!! De asta data ni se cere un „plan de situatie pentru locatiile solicitate cu marcarea clara a amplasamentului solicitat„.

Noi nu vrem sa ridicam vreo constructie in locatiile solicitate: Piata 700, intersectia Calea Sagului cu str. Liviu Rebreanu (magazinul Profi), Gara de Nord, Piata Iosefin, Stadion (Olimpia), str. Simion Barnutiu, Badea Cartan, Piata Doina, Centrul Bancar, B-dul Revolutiei (Posta), Piata Traian si Piata Aurora. Vrem doar sa impartim niste ziare. In cerere am precizat foarte clar de la bun inceput ca la actiune vor participa 5 persoane si am atasat copii dupa actele de identificare.

Asadar, iata o noua mostra a abuzului si a inconsecventei in actul administrativ din Primaria Timisoara, la 21 de ani de la Revolutie.

Astazi, Opinia Timisoarei, prin juristii sai, a inaintat Tribunalului Timis o cerere de ordonanta presedintiala, pentru a putea continua campania de promovare si distribuire gratuita a saptamanalului in cateva locuri din oras.

In paralel, vom face plangere penala impotriva Comisiei de Ordine Publica din cadrul Primariei Timisoara, precum si a primarului Gheorghe Ciuhandu si vom formula o actiune in contenciosul administrativ, prin care vom cere si repararea prejudiciilor materiale si morale.

SI ALTI JURNALISTI DIN TIMISOARA IAU ATITUDINE FATA DE ABUZURILE PRIMARULUI GHEORGHE CIUHANDU

MALIN BOT, jurnalist: „Ceea ce face primarul  Gheorghe Ciuhandu este extrem de grav, mai ales pentru ca se petrece in Timisoara. Domnul primar a uitat, prea repede, ca aici s-a murit pe strada pentru libertate. Opinia mea este ca administratia Ciuhandu nu face altceva decat sa se razbune astfel pe niste jurnalisti prea critici pentru gustul acestei administratii. Opinia Timisoarei este o publicatie care a criticat constant si ferm aceasta administratie. Nu este prima data cand primarul comite un astfel de abuz. Aduc aminte timisorenilor ca in acelasi mod abuziv mi-a interzis si mie accesul in primarie, calcand in picioare Legea privind liberul acces la informatii de interes public, tot pentru ca l-au deranjat articolele scrise la vremea aceea in Evenimentul Zilei. Si nu sunt singurul jurnalist care a avut parte de o reactie tipica unui prim-secretar PCR, dupa ce a criticat activitatea acestui primar sau a dezvaluit afacerile dubioase ale grupului de interese din jurul lui Ciuhandu. In ceea ce ma priveste am transat problema in instanta si l-am adus astfel pe domnul primar cu picioarele pe pamant, obligandu-l la tribunal sa anuleze interdictia si sa-mi elibereze acreditarea, dar si sa achite daune morale. Pentru ca am facut asta sunt si acum hartuit in instante de familia primarului.
Intr-o democratie, un potentat al zilei care nu intelege ca rolul jurnalistilor este sa-l critice este un personaj care nu are ce cauta pe o functie publica. Din pacate pentru Timisoara, in ultimii ani, primarul orasului a dat numeroase semne ca nu mai poate gandi democratic si civilizat. Grav este ca acest tip de mentalitate, specifica personajelor comuniste de trista amintire, provoaca astfel de situatii revoltatoare. Eu stiu ca a avut loc o Revolutie. Ca politicienii s-au cocotat pe functii pentru ca niste tineri idealisti au murit in primul rand pentru LIBERTATE. Ca Timisoara nu este curtea din spatele vilei private de la Valiug sau a vilei din Calea Girocului. Il invit pe tovarasul Ciuhandu sa citeasca Proclamatia de la Timisoara si sa isi aduca aminte ce strigau oamenii in Piata Operei acum 21 de ani, aproape in aceeasi perioada in care domnia-sa se razboieste cu democratia, nu cu un ziar sau cu niste jurnalisti care i-au pus sula in coaste.

In anul 2005, Societatea Timisoara mi-a acordat privilegiul de a fi pe lista jurnalistilor laureati. Nu credeam atunci ca voi ajunge, in Timisoara, sa constat ca se duce un astfel de razboi impotriva jurnalistilor sau a unor ziare. Faptul ca o face un om care in trecut era atasat valorilor Societatii Timisoara si principiilor din Proclamatia de la Timisoara este si o mare dezamagire.”

DRAGOS BOTA, jurnalist: „E inca o dovada a faptului ca primarul Ciuhandu considera Timisoara propria mosie pe care, daca vocea ciocoiului sef nu este ascultata, slugile „necredincioase” trebuie sa sufere. In ciuda revendicarii sale la familia politica a crestin-democratiei, atitudinea primarului nu dovedeste decat faptul ca in niciun caz nu este democrat prin accesele dictatoriale, iar ca si crestin ar trebui sa accepte criticile.  La 21 de ani de la Revolutie  primarul Ciuhandu dovedeste faptul ca mai este nevoie de inca o Revolutie, una a bunului simt de a accepta ca parerile care ne
deranjezaza cel mai mult trebuie sa coexiste cu ale noastre in spatiul public.

In rest, domnului primar nu-i putem decat adresa din nou decat aceeasi intrebare: Ciuhandule, ne vrei muti?”

VIOREL BOTA, jurnalist: „Este evident, pentru toata lumea, ca Primaria blocheaza distributia Opiniei Timisoarei pentru ca in aceasta publicatie apar si articole critice la adresa domnului Gheorghe Ciuhandu. Din pacate, actualul primar al Timisoarei se comporta precum un jupan, care atunci cand este deranjat se foloseste de institutia pe care o conduce pentru a-i pune la punct pe cei care vor sa informeze cetatenii in legatura cu neregulile din administratie. Sigur ca ati deranjat publicand informatii despre directorii favoriti ai primarului care au abonament la DNA sau despre
hotia Telpark – o alta marca a administratiei Ciuhandu – iar pentru asta probabil ca unii au considerat ca trebuie sa fiti sanctionati.  Aceasta atitudine e tipica politicienilor din Romania, indiferent de nivel. Domnul Ciuhandu vad ca nu face exceptie, ba din contra…

Ca cetatean al acestui oras, astept ca reprezentantii partidelor politice care compun Consiliul Local sa reactioneze, pentru ca eu inca mai sper ca Timisoara nu a ajuns mosia domnului Gheorghe Ciuhandu.”Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 22comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Foarte tare Opinia. Bravo. Imparatul Gheorghe si lingaii lui, Sorinel si Adita ar trebui sa plece acasa. Hotia din primarie nu cunoaste limite. Speram sa-i vedem la DNA dand declaratii.

 2. Daca pentru ati exprima o opinie prin intermediul unui ziar pe domeniul public al cetatenilor ( nu a lui ciuhanu/spataru/bogosel/ciupa &co) necesita atatea aprobari de la atatea comitete si comisii de la atatia catevenci militieni si nomenclaturisti atunci inseamna ca la Timisoara inca nu a sosit revolutia. pentru ce au murit timisorenii in strada la revolutie? Ca sa scuipe pe libertatea castigata cu sangele nostru o adunatura de comunisti si miltieni ? Au terminat militienii de rezolvat cele peste 20 de mii de dosare cu infractori necunoscuti au rezolvat ei problema bastanilor, a pistolarilor, a crimelor celebre neelucidate nici pana acum, a raliurilor pe strazile orasului, a fururilor din magaziile politiei cu infractoi autori necunoscuti si… nu stim noi. Bine ca nu ne cere Spataru si Bogosel ca cei care au tupeul marlanesc sa ia vreun ziar de la distribuitorii in uniforma sa poarte pe ei o eticheta cu cnp si sa isi de-a amprentele la militie. Fraierilor eu nu am vazut nico o data ca distribuirea ziarului sa se faca pe drumurile publice. Oricum zbuzul vostru va fi rezolvat poate de vreun procuror curajos care va va extrage de acolo de unde continuati sa ne batjocoriti pe noi astia prosti care va platim salariile de zeci de mi de lei. Ar trebui ca cei care se solidarizeaza cu cauza asta sa isi puna un stiker pe masina cu insemnele Primaria timisoara interzice exprimarea opiniei timisorenilor pe spatiul public.

 3. Primaru, Cojocari & , merg din penibil in si mai penibil ! Daca e adevarat ce scrie redactia ca se cere : „plan de situatie pentru locatiile solicitate cu marcarea clara a amplasamentului solicitat” , pt impartit ziare, e degradant pt. o institutie cum e Primaria Timisoarei.
  Sau poate pretentiile mele sunt prea mari de la Ciuhandu & acolitii !

 4. Ba nene chestia asta ar trebui data la carcotasi. E tare de tot pentru ca vine din adancurile gandirii cu premeditare. Daca se poate suspenda libertatea de opinie pe motive de …aglomeratie si daca cei care distribuie ziare ar trebui sa poarte uniforma distinctiva atunci chiar meritam sa intram in cartea recordurilor pentru prostie. Batjocora si obraznicie este prea putin spus pentru a defini aceast comortament de fronda manifestat de o comisie a dobitociei locale.

 5. Transmiteti stirea asta cu abuzul de a nu se permite libera opinie ca o suspendare a dreptului la toate ziarele si portalul agentia de stiri ca sa vada toata tara inainte de omagierea revolutiei pentru ce s-a murit in 89. Sa putem sarbatori 20 de ani cu un calus in gura pus tot de cei care au facut militie si turnatorie in regimul vechi care era dictator. Poate merge stirea si to la Corriere della Sera dar si la The New York Times and Deutsche Zeitungen. daca se scrie la toti nu stie rabbit de unde sare. Daca vreti faceti ceva asta este puterea cuvantului mai mare de miliard decat justitia care are interese si e facut local de prieten si prietenul lu prieten

 6. cainii latra…caravana trece !
  Primarul a fost ales de locuitorii timisoarei cu un nr. de voturi zdrobitoare. io astept sa va dea in giudecata dom primar dom secretar dom miut si doamnele , aia blonda a lu spp-istu si ailalta cam nashpa la muian care-i din sustra , ca prea ii balacariti . la noi in banat ii o vorba; gura bate curu ! daca pana acu nu s-o luvat nici o masura da organili de stat la tot ce ziceti ca or facut reu insamna ca-s NEVINOVATI si voi numa ii calomniatz. domnu ala(sau doamna) de-si zice dracu cred ca are dreptate.

  • Bai cretinule, habar n-ai ce vorbesti. In primul rand, primarele asta de se crede imparatul Timisoarei n-a fost ales deloc cu un nr zdrobitor de voturi. Daca nu stii, iti spun eu: Ciuhandu a fost ales cu 40000 de voturi dintr-un total de peste 300000 cu drept de vot cat numara orasul asta. L-au ales 40000 de pensionari handicapati ca tine care n-au condus o masina prin gaurile din strazile pastorite de imbecilul de primar, care au gratuitati pe RATT, ca le-a dat primarul, si care se bucura de cele 20 de parcuri facute la pret de Disneylanduri. Asa ca nu vad cum ar indrazni mojicul de primar sa-i dea in judecata pe jurnalisti pt ce?????? pt ca se comporta el ca un CIOCOI asa cum binje zicea cineva mai sus???? pentru ce sa-i dea in judecata? ca il arata asa pervers si nesimtit cum e? Tu stii bai handicapatule ce-i aia calomnie??? bine ca v-ati trezti sa comentati a proasta. tu cine esti? Fratele lu mosieru ciuhandu? varu-so? subalternu cojocaru spagaru????

 7. Ce aveti cu militieni bre? Ei nu isi fac decat datoria de pristanda sa numere ziarili care combat de rau pe maria sa. Pristanda Spataru si ceilalti pioni care de care MAI epoletati din comisia de dezordine publica faC CE ZICE STAPANU ca doar ei e nimic – niste pioni nu ma bine de sters la fund mofturilii astea civice. Si chiar de suspendara libertatea care este chestia atata timp cat nu se atinge nimeni de burta. Voi visati cai verzi pe pereti. Timisoreanul am spus-o si o voi repeta mereu nu este cu nimic mai presus sau mai prejos decat stehaianul, vasluianul, botosaneanul, rascaieti-ianul,amaraseanul. De unde si pana unde dragostea pentru libertatea la acest cimpanzeu> cititi jurnalul revolutiei a lui stoenescu sa vedeti cu ochii vostri ce facea timisoreanul la revolutie. A pus mana pe telefon si a reclamat la cremenal ca afara e galagie si dezordine iar ei nu pot sa se bucure de linistea sarbatorilor de iarna. Asta este timisoreanul pe care cu atata emfaza voi il numiti civilizat. Nici daca ciuhandu si spatareanu le-ar pune botnite la toti timisoreni pe timpul cat traverseaza orasu nu s-ar revolta nimeni pentru ca le mai trebuie 100 de ani pana sa descopere ca sint oameni.

 8. Bravo ! ce turma de idioti :CIUHANDU ,SPATARU (DE BOGOSEL NU COMENTEZ CA NU AM CE „NU MA INTERESAT SUBIECTUL..” A LAMURIT TOTUL LA EL).Atat cretinul care-i mare sef al paduchilor comunitari cat si primarele ar trebui sa se ia de manuta sa se duca naibii .

 9. Ce nu inteleg eu este urmatorul lucru. Daca nu ai nevoie de avize,autorizatii,aprobari de ce le mai ceri? De ce te deranjeaza reactia lor atata timp cat acestia nu pot sa iti restrictioneze dreptul. Ati fost voi amendati de primaria timisoara? In ce fel vi s-a incalcat dreptul la libera exprimare daca voi nici macar nu vi l-ati exprimat si mai mult nci o autoritate nu v-a sanctionat pentru acest lucru> acesta este motivul pentru care acest subiect pare a fi mai degraba o furtuna intr-un pahar cu apa. Este ca si cum ai cere voie cuiva sa respiri fara ca aceea persoana sa aiba dreptul de ati gestiona intr-un fel sau altul cota de oxigen pe care o inspiri. Pentru voi se pare ca libertatea are forma unui cilindru pe care din lipsa de ocupatie incepeti sa il frecati in jos si in sus doar doar o erupe vreun vulcan.

 10. Super tare opinie. Asa este. Din cate am citit acest ziar nu a primit nici o amenda. Daca nu trebuie ceruta voie pentru a se distribui de ce se incapataneaza ziaristii sa o ceara. Cred ca sint niste frustrati si niste obsedati ca toata lumea are ceva cu ei. Iar Ong-urile sint tot niste aparate de tocat frunze la caini ca si celelalte institutii ale statului. Ma bate gandul sa cer aprobare primariei sa deschid calculatorul din birou sau mai bine sa cer aviz de la comisia de ordine ca sa duc gunoiul la pubela. Daca imi da negativ atunci am sa demasc peste tot abuzul la care a fost supusa ideea mea de libertate. Imi vine sa rad de atata fanfaronada publica. mofturi mon cher, sintem o natiune de moftangi

 11. exact…. articolul este scris isterizoid… nu ar strica sa nu scrii articole in propria cauza… Daca va aresteaza cineva… ce facet? o sa desenati capete de morti in ziare…. fiti lucizi si abtineti-va cand vedeti rosu in fata ochilor… nu v-a pus nimeni pumnul in gura… iesiti si distribuiti ziare si cafele…. nu va mai victimizati… ca nu este cazul…. chiar nu este cazul.

  • Amice, chiar esti idiot si punct. N-ai inteles nimic. Ar trebui pe sait sa puneti filtru pentru handicapati, sa nu mai intre. Baiatule Vali, mergi tu frumusel si aeriseste-te la cei doi neuroni fomisti de care dispui!

 12. un ziar care se distribuie gratuit nu e ziar. oare cine contribuie la tiparirea lui? suntem curiosi! parca ziarul prima ora, o rusine a jurnalismului timisean mai era asa….

  • E clar, si tu esti idiot! De reclama publicitara ai auzit, neghiobule? Cei care vor sa-si vada firma in ziar, aia platesc! Deci, pentru stiinta ta, Viena e impanzita de ziare gratuite! Iar Prima ora putea fi gasit la chioscuri, contra sumei de 9.000 de lei vechi. Nu te mai face de ras pe site, stai frumos pe vreo pagina porno, ca acolo poate intelegi mai multe

 13. Lasatil pe talibanul barbos sa si exprime si el puterea de care are impresia ca dispune. Ca sa ii gadilam oooooleeee de bulll ar trebui ca fiecare din noi sa ceara cate o autorizatie la comisia de militie publica ( sau prin fax direct de la aga spataru) pentru desfasurarea activitatilor pietonale zilnice prin oras. Evident ca va trebui sa precizam orele in care ne deplasam si sa ne cerem sa ni se stabileasca o uniforma distinctiva ca sa nu ne confunde milita locala cu vreun cremenal asteptat sa se predea de buna voie.

 14. Excelenta idee! ,,Nu te pune cu Ciuhandienii ! sau Noi nu ne opunem abuzului ci ni-l asumam ,, Iata care ar trebui sa fie sloganul pe care sa il postam sub loggo-urile Luciei Epure amplasate la fiecare semafor din oras. Cine sint fratilor indivizii din comisia asta de ordine a porimariei? nu poate nimeni sa ni enumere ca sa stim cui trebuie sa multumim pentru grija care ne-o poarta de a nu ne ciocni pe perioada sarbatorilor de idiotii de distribuitori de ziare care vor perturba circulatia celor care se deplaseaza pe jos. Ar trebui numit si un controlor de trafic pietonal sau mai bine infiintata o directie la nivel de primarie condusa de Ciupa care sa se ocupe de acest fenomen de gestionare a traficului prin aglomerarile umane intalnite in centru. Se pot face studiii finalizate cu doctorate sau postdoctorate care sa analizeze fenomenul ambutoiajelor pietonale si efectele asupra buzunarelor noastre, a starii de spirit,a mediului inconjurator sufocat de cererea in exces de oxigen pe metru patrat

 15. am servit miercuri masa de prinz la
  ” CASA CU FLORI” si am intilnit sefi de servicii din PRIMARIE si de la TELPARK care au servit si ei masa de prinz si au cerut factura pentru decontare OARE E DIN FONDUL DE PROTOCOL ?

 16. Deconteaza Cojocari pentru sporul de a lucra sub presiunea intereselor financiare. Apropo din ce in ce mai multi au inceput sa il porecleasca pe Ciuhandu cu numele de Mucles. Cred ca ii se potriveste f mult asa ca recomand a se folosi aceast apelativ: Cojocarii este poreclit farfuridi cu toate ca Tranhanache i s-ar potrivi mult mai bine

 17. Mai bine ati cere autorizatie la CONCILIUL DE TAINA zis si consultativ al primariei cu alte cuvinte direct de la sforari nu de la marionete. Daca aveti ton de alcatel puteti timite direct pe fax stapanilor acestui oras cererea voastra.

 18. Stimata redactie,
  Don Gigi e nevinovat.
  Dumnealui sufera de dedublarea personalitatii.
  Cand e Primar nu este Seful unei Comisii, iar cand e Seful unei Comisii nu e Primar.
  Asta e don Gigi.
  Cu stima

 19. Daca vreun investitor strain ar distribui plutoniu gratuit cetatenilor acestui oras Ciuhandu i-ar asigura o caleasca de aur pentru acest lucru trasa de el insusi pe post de magar insa dace vreun amarastean cu sange mioritic in vena vrea sa respire in oras pune pe spataru sa ii altoiasca un aviz negativ de ii da sangele pe nas pentru atata tupeu grobian. In definitiv asta este ciuhandu un patriot al statului german platit de prosti unui stat care inca isi cauta identitatea.