Abstinenta pana la casatorie sa fie promovata in scolile din Romania! Cine cere asta ministrilor Educatiei si Sanatatii si din Timisoara?

O scrisoare deschisa prin care le cer ministrilor Educatiei si Sanatatii sa promoveze in scoli abstinenta pana la casatorie, ca „cel mai bun lucru pentru sanatatea copiilor„, a fost trimisa de 19 ONG-uri, printre care si Asociatia Parinti pentru Ora de Religie condusa de Romeo Mosoiu – consilier al ministrului invatamantului.

Printre cele 19 ONG-uri semnatare se numara si Darul Vietii din Timisoara.

Scrisoarea vine ca reactie la propunerea ministrului Banicioiu de a introduce Educatia sanitara ca materie obligatorie in scoli si la scrisoarea deschisa a altor organizatii, care amintesc de recomandarea Comitetului ONU de a introduce Educatia sexuala in scoli. „Concluzia noastra, sustinuta de datele stiintifice actuale, este ca elevii, copiii nostri, trebuie educati spre infranarea trupeasca si amanarea relatiei intime pana la vremea casatoriei„, sustin ONG-urile care li se adreseaza acum celor doi ministri.

In cadrul acestui „memoriu”, organizatiile non-guvernamentale spun ca „suntem primii care sustinem si promovam sanatatea copiilor – inclusiv pe cea sexuala, reproductiva si psihica – in conformitate cu cele mai recente descoperiri din medicina si stiinte. Potrivit acestor date, tinerii, in special fetele, ar trebui sa-si intarzie debutul sexual pana la casatorie, in primul rand din motive medicale. Acesta este un adevar de necontestat si imposibil de nealterat prin lozincile despre libertatea si permisivitatea sexuala care sunt folosite astazi din plin. Biologia spune clar: calea cea mai sigura de a evita bolile cu transmitere sexuala, avortul precum si suferinta emotionala de pe urma acestora, este abstinenta pana la casatorie.”

ONG-urile spun, in continuare, ca „cercetarile stiintifice ne arata clar ca ideologia identitatii de gen si promovarea homosexualitatii nu-si au locul in scoli. A-i invata pe copii cu privire la pretinsa divergenta intre sexul biologic si un pretins ‘sex social’ nu poate decat sa-i confuzeze, avand in vedere volatilitatea si viteza cu care se inventeaza noi si noi ‘identitati de gen’„.

Organizatiile sustin ca „in acest moment, la nivel mondial, nu exista niciun indicator care sa garanteze eficienta unui program de ‘educatie sexuala comprehensiva’ in scoli, ci mai degraba dimpotriva. In Marea Britanie, tara cu experienta de 30 de ani in domeniu, situatia s-a inrautatit in urma introducerii acestei materii”, fara a da insa date despre ce inseamna aceasta „inrautatire”. Mai mult, in scrisoarea lor deschisa se arata urmatoarele: „respingem folosirea drept argumente a unor rapoarte ale diverselor Comitete ale Organizatiei Natiunilor Unite. Ne permitem sa reamintim respectuos ca aceste documente au valoare de recomandari si nu putere de lege„.

In a doua parte a mesajului, organizatiile afirma ca „toate luarile de pozitie ale ONG-urilor care sustin obligativitatea ‘educatiei sexuale’ ideologizate evita, cu buna stiinta, orice referire la parintii copiilor pe care urmeaza sa se faca experimente. Spunem ‘cu buna stiinta’ intrucat cunosc opozitia parintilor responsabili la ideile lor. Angajamentele luate de aceste ONG-uri in relatie cu Organizatia Natiunilor Unite nu ne privesc. Copiii nu sunt nici ai ONG-urilor pro-educatie sexuala, nici ai Statului, nici ai Organizatiei Natiunilor Unite„.

Citeste AICI scrisoarea!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Fremen spune:

    Le doresc retardatilor care au semnat cererea sa aiba parte de abstinenta pana la moarte ca sa nu mai dea nastere unor potentiali purtatori de gene a imbecilitatii. Aceeasi masura nastrusnica (scoaterea educatiei sexuale si juraminte de castitate) a fost luat de G.W. Bush, iar ca rezultat a crescut mult procentul de sarcini la minore. Somnul ratiunii naste monstri!