Noutati :

Absolventii latino-americani care au urmat cursurile Universitatii Politehnica se reintalnesc la Timisoara

4 septembrie, 2019 - 09:03 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. Inainte de 1989, multi tineri din tarile Americii Latine au venit sa studieze la universitatile din Timisoara. Acestia au constituit si o Asociatie a Fostilor Studenti Latino-Americani din Timisoara (Somos Latinos), care organizeaza intalniri periodice. Primele astfel de intalniri au avut loc deja in Mexic, Peru si Columbia, bucurandu-se de mare succes, iar acum fostii studenti revin la Timisoara pentru prima oara dupa absolvire, intalnirea din Romania a absolventilor latino-americani urmand sa se desfasoare intre 5 – 14 septembrie 2019.

Punctul central al intalnirii il constituie cursul festiv ce va avea loc in 6 septembrie 2019, incepand cu ora 9:30, in amfiteatrul K1 de la Centrul de Conferinte al UPT, manifestare organizata in parteneriat de Consulatul Onorific al Republicii Peru la Timisoara si Universitatea Politehnica Timisoara.

La eveniment vor participa, alaturi de absolventii promotiilor 1982 – 1990, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar Republicii Peru in Romania, E.S. María Eugenia Echeverría Herrera, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statelor Unite Mexicane in Romania, E.S. José Guillermo Ordorica Robles, Primarul Municipiului Timisoara, Nicolae Robu, reprezentantii celor patru universitati de stat din Timisoara.

Principalul scop al intalnirii este acela de a mentine vii legaturile academice, culturale si de prietenie intre Romania – tara gazda – si America Latina, precum si intre universitati, pe de o parte, si comunitatea Alumni, pe de alta parte.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Adunarea spionilor …