Noutati :

Absolventii din Timisoara si Lugoj, poftiti sa isi gaseasca joburi la bursa locurilor de munca

27 septembrie, 2013 - 12:13 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Aproximativ 1.800 de absolventi de liceu, din Timis nu au reusit, anul acesta, sa obtina note de trecere pentru a promova examenul de bacalaureat. Pentru acestia, dar nu numai, s-a organizat bursa locurilor de munca.

Bursa este organizata la Timisoara si Lugoj. Avem 53 de angajatori la Timisoara si 11 la Lugoj. Acestia ofera 805 locuri de munca, din care 63 la Lugoj si 742 la Timisoara. Dintre acestea, 105 sunt pentru cei care au studii superioare, iar 705 pentru cei cu studii medii„, a declarat Gina Grigorie, seful AJOFM Timis.

Ca o noutate, in acest an, aproximativ 20 de voluntari au ajutat la organizarea evenimentului, acestia primind diplome din partea AJOFM pentru implicare. Si tot ca o noutate, mai multe persoane private de libertate au fost aduse la eveniment pentru a-si gasi un loc de munca, avand in vedere ca peste cel mult sase luni vor fi in libertate.

La bursa locurilor de munca a fost prezent si Halasz Francisc, inspector scolar general adjunc care a subliniat ca e nevoie de o colaborare mai buna intre ISJ si angajatori.

Nu mi se pare normal sa citesc in ziar ca e nevoie de sudori de exemplu. Nimeni nu a venit la ISJ sa spuna ca e nevoie de o clasa de sudori. E loc de o colaborare mai buna pentru ca piata fortei de munca sa reflecte necesitatea. Acum am auzit ca sunt peste 700 de locuri de munca pentru studii medii. Am avut 1.800 de absoolventi de liceu care nu au luat bacalaureatul, o mica parte vor fi absolviti de invatamantul postliceal, dar marea majoritate ar trebui sa isi gaseasca loc de munca, astfel ca cele 700 de locuri sunt relativ putine, iar daca ii adaugam si pe cei de anul trecut care nu au luat bacalaureatul, atunci sunt foarte multi. Bine ar fi ca din planul de scolarizare sa revenim si scoala profesionala sa inceapa cu anul intai pentru absolventii de clasa a VIII-a„, a spus Halasz.

Reprezentantii AJOFM au precizat, de asemenea, ca peste aproximativ o luna vor avea un bilant privind persoanele care si-au gasit loc de munca.

Anul trecut, aproximativ 37% din joburile puse la bataie la Bursa locurilor de munca pentru absolventi au fost ocupate.

Foto: Virgil SimonescuInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...