Noutati :

Absolventii de clasa a VIII-a, in emotiile Evaluarii Nationale. Vezi calendarul examenelor!

17 iunie, 2012 - 09:41 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Elevii de clasa a VIII-a intra in linie dreapta: evaluarea nationala se apropie cu pasi repezi. In judetul Timis sunt peste 5.500 de absolventi de gimnaziu.

Presiunea ocuparii unui loc de liceu nu este atat de mare pe umerii scolarilor intrucat locurile de clasa a IX-a de liceu din Timis sunt suficiente pentru toti candidatii: invatamantul de 10 clase este obligatoriu. Prin urmare, singura presiune pe care elevii o resimt o reprezinta cea a liceului si a specializarii pe care doresc sa o urmeze din clasa a IX-a.

Astfel, o nota mare obtinuta la evaluarea nationala coroborata cu o medie maricica a celor patru ani de gimnaziu poate insemna un liceu cu pretentii, o specializare cautata sau un loc aproape de casa. Dar, dupa sustinerea examenelor de la evaluarea nationala, pe elevi ii asteapta trei etape de repartizare computerizata in care un rol important il au optiunile completate impreuna cu parintii si dirigintii.

Noi recomandam parintilor si elevilor sa completeze cat mai multe optiuni. Zeci de optiuni, pentru a se asigura ca vor prinde specializarea sau liceul la care tintesc. Pentru ca, si daca au o medie de admitere destul de mare, nu stiu ce medii au ceilalti elevi cu care concureaza pe acelasi loc si pot sa nu fie admisi. Iar in etapa a doua de repartizare computerizata nu mai sunt locuri la liceele bune si ajung la o unitate de invatamant mai slab cotata, cu o medie, repet, mare”, avertizeaza Mariea Stefan, inspector general adjunct in cadrul Inspectoratului Scolar Timis.

CALENDARUL EVALUARII NATIONALE 2012

15 iunie    Incheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
18-20 iunie    Inscrierea la Evaluarea Nationala
25 iunie    Limba si literatura romana – proba scrisa
26 iunie    Limba si literatura materna – proba scrisa
27 iunie    Matematica – proba scrisa
29 iunie    Afisarea rezultatelor (pana la ora 14)
29 iunie    Depunerea contestatiilor (orele 14-18)
30 iunie-1 iulie    Rezolvarea contestatiilor
2 iulie    Afisarea rezultatelor dupa contestatii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...