Noutati :

Absolventii Colegiului Banatean s-ar putea reuni intr-o asociatie care sa sprijine eforturile locative ale autoritatilor. Propunerea vine de la directorul Sorin Ionescu

19 ianuarie, 2014 - 09:38 AM
Autor: Gheorghe Ilas      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Gala festiva organizata de conducerea Colegiului National Banatean in sala Filarmonicii Timisoara, pentru premierea celor mai buni elevi la invatatura si in alte competitii scolare nationale si internationale, i-a oferit prilejul directorului Sorin Ionescu sa propuna, in premiera absoluta, infiintarea unei asociatii a fostilor absolventi, care sa sprijine eforturile autoritatilor locale ca unul dintre cele mai prestigioase licee ale Timisoarei sa ramana in actuala cladire.

“Cladirea Colegiului National Banatean apartine Episcopiei Romano-Catolice, iar pana in urma cu cativa ani nu exista nici macar un contract de inchiriere intre primarie si episcopie. In prezent, problemele contractuale s-au rezolvat, ba mai mult, Biserica Romano-Catolica a inceput sa negocieze vanzarea cladirii catre municipalitate. Dupa ce vom intra in posesia cladirii, vom putea demara si investitiile majore, pentru ca pana in prezent nu s-au realizat decat mici reparatii”, a precizat Sorin Ionescu, in motivarea necsitatii infiintarii Asociatiei fostilor absolventi ai Colegiului National Banatean.

“O asemenea asociatie, unde va putea deveni membru orice absolvent al liceului nostru, isi va putea sprijini eforturilor noastre ca CNB sa se mentina in topul celor mai bune liceea din zona de vest a tarii. Asemenea asociatii functioneaza si pe langa alte institutii de invatamant liceal din Timisoara si sunt prezente active la toate manifestarile scolare organizate acolo”, a mai adaugat directorul Colegiului National Banatean.

Printre personalitatile orasului care au absolvit liceul la CNB, si care ar putea face parte din viitoare asociatie nonprofit, se numara chirurgul Lazar Fulger, notarul Eugen Cioraca, judecatorii Florin Motiu, Cristian Pup, Maria Biberea si Adriana Spataru, fostul viceprimar al orasului, Dorel Borza, actrita Alina Ilea, tanarul politician Sebastian Raducanu, directoarea de banca Florina Usvat, medicul Mihai Gafencu, actualul director al liceului, Sorin Ionescu si altii. O parte din aceste personalitati au fost prezente la gala festiva de astazi si au inmanat premii elevilor care, in 2013, s-au distins la invatatura si purtare.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor